Posledný piatkový večer v mesiaci bude patriť klubovej noci ALGORHYTHM.

Na tomto pokračovaní sa predstaví Pieštanská dvojica Tanya a Anfree. Sekundovať im budú  rezidenti Bari a Hasky. Na programe  tentoraz nebude len aktuálne techno ale aj oldchool tracky, ktoré predbehli dobu.

Ako už býva zvykom vyspovedali sme túto dvojicu.

1. Ste zaujímavý hudobný pár, ako ste sa dali dokopy ?
Tanya:
Dokopy nás dal samotný osud počas jednej techno akcie v Šali a vlastne jedno lízatko :). Upevnili to však naše spoločné záujmy a láska k hudbe.
Anfree: Techno je mojou srdcovou záležitosťou a to nás spojilo už pomaly pred 6 rokmi v Šali v Metroklube. Tatiana tam žiarila ako tá najsilnejšia hviezda na oblohe a tak som neodolal a prihovoril sa k nej. No a potom to postupom času prechádzalo do štádia, kedy sa Tatiana začala zaujímať o DJing a tak som ju to naučil. Nebola to síce ľahká cesta, no o to väčšie ovocie to prinieslo.

2. Čo by mal mať človek v sebe ak sa chce stať Dj?
Tanya:
Teoretický hudobný sluch a charizmu. Prakticky je to v dnešnej dobe úplne jedno, vzhľadom na technické vymoženosti môže byť dnes DJom úplne každý.
Anfree:
Je to tam niekde vnútri ukryté. DJom nemôže byť každý. Je to cítenie s tou hudbou, sluch, naplnenie z hudby. Skúšali to niektorí moji kamaráti, no nešlo im to, a tak to nechali. Žiaľ v tejto dobe pomocou rôznych konzol a sync tlačidiel už môže byť každý. DJ by sa mal najskôr naučiť hrať z vinylov a potom nech robí, čo chce.

3. Čo je u vás nové -projekty, rezidentné noci ?
Tanya:
Zatiaľ máme potvrdené počas leta hrania na 3 festivaloch, čo nás pri súčasnom stave elektronickej hudby celkom teší :)
Anfree:
Plánujeme robiť pravidelné eventy v Piešťanoch. No teraz sú ešte iné priority, ktoré mi bránia v týchto veciach. Dokončiť externe vysokú školu a potom sa budem venovať ďalším záľubám. Taktiež by som chcel začať robiť tracky. Uvidíme.

4. Aký štýl techna hráte aktuálne na čo sa môžeme tešiť v Empire
Tanya:
Je to kombinácia pumping techna s industriálnym technom popretkávané old school trackmi, ktoré vás vždy dostanú do varu.
Anfree: Momentálne sa vyžívame v oldchool trackoch, ktoré predbehli dobu. Samozrejme, treba ísť s dobou a neustále vyhľadávame novinky, ktoré nám doplňujú playlist. Čiže osobne preferujem groovy tracky, hardgroov, niečo z tribalových vecí a milujem tracky s ťažkým zvukom. Taká kombinácia.

5. Ako vnímate evolúciu techna?Ktoré obdobie vás najviac nadchlo?
Tanya:
Techno je momentálne v úzadí. Všetko má však svoj vývoj, vrcholy i pády. Stále však verím, že techno sa raz dostane opäť do popredia. Bohužiaľ si však netrúfam odhadnúť, za aké časové obdobie. Pre mňa bolo najkrajším obdobím roky 2004 – 2006. Techno už existuje niekoľko desaťročí a to dobré už bolo. V dnešnej dobe sa samozrejme nájdu výnimky, ktoré potvrdzujú pravidlo, ale povedzme viac ako polovica vydaných vecí stojí za nič. Vďaka technologickým vymoženostiam sa hudba jednoduchšie vyrába, čo prospieva na kvalite zvuku ale nie na kvalite techna ako celku. Som smutný z mnoho producentov, ktorí tvorili neskutočne dobré veci a v dnešnej dobe ich tvorba smeruje tam, po čom je najväčší dopyt. Robia z toho biznis a nie lásku k hudbe. Moje obľúbené roky 2000 – 2006.
Anfree: Techno už existuje niekoľko desaťročí a to dobré už bolo. V dnešnej dobe sa samozrejme nájdu výnimky, ktoré potvrdzujú pravidlo, ale povedzme viac ako polovica vydaných vecí stojí za nič. Vďaka technologickým vymoženostiam sa hudba jednoduchšie vyrába, čo prospieva na kvalite zvuku ale nie na kvalite techna ako celku. Som smutný z mnoho producentov, ktorí tvorili neskutočne dobré veci a v dnešnej dobe ich tvorba smeruje tam, po čom je najväčší dopyt. Robia z toho biznis a nie lásku k hudbe. Moje obľúbené roky 2000 – 2006.

6. S tým je spojená aj dalšia otázka. Čo bolo vaším prvotným impulzom hrať tento štýl?
Tanya:
Behom svojho pubertálneho obdobia som si prešla niekoľkými hudobnými štýlmi. Akonáhle som však objavila elektronickú hudbu – hneď od začiatku som sa do nej zamilovala a nepustila. Ak sa mám teda s nejakou hudbou podeliť aj s inými ľudmi a šíriť ju ďalej, určite to bude tá, ktorú mám najradšej :)
Anfree: Mojim prvotným impulzom boli akcie v jednom starom klube, kde som sledoval ako drtili techno. Čára, Luho, Grining, Toky, Boss, Mayla, Nika 77 a mnoho ďalších. Mal som prístup ku gramcom, a k cd playerom tak som začal skúšať.

7. Ako vidíte budúcnosť tohto štýlu u nás na Slovensku?
Tanya:
Ešte dlho bude trvať, kým techno scéna bude fungovať len vďaka svojim verným prívržencom. Vidím však potenciál, že krásu tejto scény objaví množstvo mladých ľudí, ktorí budú už presýtení komerčnou hudbou a budú hľadať niečo úplne odlišné. Ešte treba niečo spraviť s nezamestnanosťou mladých ľudí, aby sa vôbec mali za čo chodiť baviť.
Anfree:
Som toho názoru, že techno sa vráti späť na svoj post. Dennodenne sme obklopovaní elektronickou hudbou. Z každej strany sa na nás valia trance akcie, dnb akcie, diskotéky a ľudia začnú mať toho všetkého plné zuby. Začnú hľadať to, čo inde nenájdu.

8. Ako by vyzeral váš line up ak by ste mali možnosť zorgnizovať akciu s neobmedzným rozpočtom
Tanya:
Umek, Jay Lumen, Jeff Mills, Advent a Industrializer, Marco Nastic, Eric Sneo, Marco Bailey, Ben Sims
Anfree: Bol by obrovský a určite by akcia trvala minimálne dva dni. Chcel by som tam mať ikony techna zo sveta ako sú Ben Sims, Adam Beyer, Jeff Mills, Adventa a Industrialyzera a dalo by sa tu toho vymenovať mnoho. Ale! Jednoznačne by som dal priestor našim domácim, ktorí hrajú kvalitne, len nemajú toľko príležitostí.

9. Máte nejaký rituál ktorý pred hraním dodržujete?
Tanya:
V podstate nemám žiadny rituál, ktorý by som dodržiavala.
Anfree:
Ja osobne mám. Rozložím si veci na hranie, všetko si pozapájam, pozapínam. Potom si idem dať cigaretku a nejaký drink a po naladení sa idem na to

10. A najdôležitejšia otázka – aký je váš najobľúbenejší drinlk ?
Tanya:
Záleží na tom, či si vytiahnem čierneho Petra a budem v ten večer šoférom :) Ak budem mať šťastie tak vodka alebo hruška s redbullom alebo colou.
Anfree:
Vždy je to tak, samozrejme pokiaľ necestujeme vlakom, že jeden sa obetuje na šoféra a druhý pije. Ale obaja máme rovnaký jedálničiek. Vodka + energeťák

Bari – Vlastným menom Andrej Žáčik. Elektronicky plamienok v srdci mu začal tlieť niekedy od roku 2000 keď na TV VIVA sa zoznámil s reláciou Club Rotation a live prenosmi z party ako sú Loveparade, Nature One či Mayday. Jeho štýl je hlavne ovplyvnený umelcom Chrisom Liebingom. Bariho sety ponúkajú aktuálny zvuk techna, ktoré je znamenité prísnym výberom trekov, ktoré sú charakteristické svojou energickosťou, pevným beatom a rozvíjajúcou atmosférou. Tým si zachováva svoj osobitný štýl.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/tracks/60434518″ params=““ width=“ 100%“ height=“166″ iframe=“true“ /]

Hasky – Vlastným menom Lukáš Haško narodený v Karlových Varoch ,dnes žijúci na Slovensku. Jeho dlhoročné mapovanie techna ho posunulo od pasívneho počúvania ku technike. Jeho sety sú plné melodiky a groovy techna zo súčasným zvukom.Jeho cit pre spájanie dáva jeho setom posluchový charakter plný energie a rozvýjajúcej sa myšlienky. Rád spája známe motívy z rôznych štýlou a kombinuje ich do novej podoby.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/users/5161367″ params=““ width=“ 100%“ height=“450″ iframe=“true“ /]

AlgoRhythm
31.5. 2013
Entry 3
www.empireclub.sk
https://www.facebook.com/andrej.b.zacik?ref=tn_tnmn#!/events/294487860686127/
https://www.facebook.com/pages/Algorhythm-Planet-Rhythm/224874540938302?ref=hl

Zdroj: AlgoRhythm