Pôvodná kapela Franka Zappu sa vracia do Nu Spirit Clubu.

Frank Zappa je síce už dve desaťročia na druhom svete, ale jeho hudba žije ďalej. Napríklad aj v pôsobení jeho pôvodných spoluhráčov v skupine the GrandMothers of Invention, ktorá sa 4. marca po roku vracia do Nu Spirit Clubu.

Jej názov odkazuje na legendárnu Zappovu formáciu the Mothers of Invention, v ktorej sa na tohtoročnom európskom turné predstavia traja členovia. Bratislavský koncert bude lahôdkou nielen pre skalných zappafilov, ale aj pre každého, kto má rád psychedelický rock a jazz.

https://www.youtube.com/watch?v=rFhHTb4MN8k

Mothers začali so Zappom spolupracovať na legendárnom albume Freak Out a spolupráca v rôznych personálnych obmenách pretrvala až do polovice osemdesiatych rokov. Základ zostavy The GrandMothers of Invention vytvorili Napoleon Murphy Brock, Roy Estrada, Bunk Gardner, a Don Preston. Ktorí dali dali opäť dokopy v roku 2002 na festivale v nemeckom Lipsku.

Organizátori ich vtedy požiadali, aby odohrali set zložený z repertoáru Franka Zappu. Hudobníkom sa to natoľko zapáčilo, že z jednorázového projektu nakoniec vznikla regulérna kapela. Ich live show je mixom vintage psychedélie a rockových songov so surreálnymi textami a harmóniami. Celé je to ozdobené zábleskami šialenej Zappovskej satiry a free jazzovými úletmi.

Po koncerte, ktorý sa začne o deviatej, sa o afterpárty postará Marián Jaslovský a Tomáš Sloboda zo skupiny Le Payaco. Predpredaj začína na 15 eurách v Nu Spirit Bare na Medenej od 21. Februara a v predajných sietiach Ticketportál a predpredaj.sk.

zostava/ line-up
BUNK GARDNER – tenor saxafón, flauta, hovorené slovo
(člen the Mothers 1966-1969)
DAVID PARLATO – basigitara
(člen the Mothers 1972-1976)
DON PRESTON – klávesy, spev
(člen the Mothers 1966-1974)
CHRIS GARCIA – bicie, perkusie, spev
„Mad“ MAX KUTNER – gitara

https://www.facebook.com/events/718104968209156/

plagatweb

Zdroj: Nu Spirit