Pozrite si surový klip Got Blue Balls. Idú do Európy!

Slovenská rocková kapela Got Blue Balls finišuje druhý album a dáva o sebe vedieť čerstvým singlom Mirror. Do konca roka sa fanúšikovia dočkajú ešte jedného videoklipu.

Ten aktuálny je natočený Antonom Kajanom surovo, bez zbytočných a prehnaných postprodukčných úprav. Navyše to odkazuje na to, že kapela pracuje aktívne spôsobom DIY (čo si sám nespravíš, to nemáš). V týchto dňoch muzikanti finalizujú termíny pre svoje európske turné.

andrea_mirror

„Sme zvyknutí riešiť veci po vlastnej linke. Uvažovali sme nad producentom, boli aj ponuky zo zahraničia, ale rozpočet nám to nedovolil. Preto sme sa rozhodli, že tento album spravíme ešte sami a ďalší hádam zveríme niekomu inému. Sme pankáči a veľmi sa s tým nes*rieme. Takto je to skutočné,“ prezrádza detaily gitarista kapely Juraj Oravec. Got Blue Balls nemá snahu ísť cez podporu zo strany veľkého vydavateľstva, i keď ponukám sa nebráni. „Sme otvorení akejkoľvek ponuke, no pracovali sme roky na tom, aby sme mali možnosti riešiť si veci po svojom a na ozajstnej úrovni. Vieme si nahrať album v kvalitných podmienkach, vydať ho, distribuovať a spraviť mu patričné promo,“ dodáva gitarista.

Nový album vyjde začiatkom roka 2015 a kapela ho sprístupní najprv v digitálnej forme cez iTunes, Deezer a Spotify. Vo februári budú k dispozícii aj fyzické nosiče. Got Blue Balls v tom čase odohrá slovenské turné a v apríli sa vydá po tretíkrát do Európy.

„Prejdeme západnú Európu. Začíname v Taliansku, potom vo  Francúzsku, kde nás už dosť poznajú vďaka predošlým koncertom a obídeme Anglicko, Nemecko a ďalšie krajiny. Bude to dvojtýždňový zájazd,“ odhaľuje plány kapely Juraj  Oravec. Chalani z kapely majú dobré vzťahy s mnohými kapelami z európskej scény, ktoré si priebežne budovali napríklad aj tým, že niektorí z nich sú produkční na viacerých slovenských festivaloch a podujatiach. „Keď sa im ozveme, že niečo pripravujeme, funguje to okamžite. Je to komunita a pre nás bolo a je bežné, že riešime so zahraničnými kapelami výmenné koncerty. Dôležitá je reciprocita a tá nám funguje vždy. Kapely pracujú týmto spôsobom, neriešia peniaze. Treba sa aktívne venovať kapele a pritom nerobiť len pre seba, ale aj pre druhých. Pre nás je to normálne a takto sa nám to aj vracia,“ priznáva Juraj Oravec.

 

Za posledné roky sa skupina predstavila aj na showcaseových festivaloch. Hudobníci priznávajú, že ich to nejako významne neposunulo, ale mali možnosť stretnúť sa s bookermi a ďalšími ľuďmi, ktorí im môžu zabezpečiť hranie v zahraničí. Ide to však veľmi pomaly, ak si to porovnávajú s výmenným hraním a komunikáciou s inými kapelami. „Čaká sa na vydanie nového albumu, až vtedy sa to vraj môže začať realizovať.“

got blue balls

Kapela Got Blue Balls funguje v zložení  Michal Minár (spev), Juraj Oravec (gitara), Stanka Apfelová (basgitara) a Richard Mikuš (bicie). Prvý singel Devil in Bed vyšiel v septembri 2010 a získal nomináciu na Singel roka v Radio_FM Awards. V júni 2011 vychádza kapele rovnomenný debut Got Blue Balls so singlami Devil in Bed, Wouldn’t you say that I’m on fire, Heart of a Rocknrolla a Move on. Kapela odvtedy odohrala niekoľko koncertných turné v zahraničí. Nový album vyjde začiatkom roka 2015. Kapela s nim obíde nielen slovenské mestá, ale aj zahraničie.

Zroj: Edo Kopček z ProMusic