PPE akusticky na Voices a po 11 mesiacoch opäť so Slivkou.

Pripravené je ďalšie zo série obľúbených kultúrnych podujatí. Vo štvrtok 23. apríla budú jeho hosťami: Puding pani Elvisovej s pesničkami z pripravovaného albumu Tektonická platňa; spisovateľka Jana Juráňová s knihou Nevybavená záležitosť; Mariana Kováčová z Centra Slniečko, ktoré pomáha obetiam domáceho násilia; Archívny Chlapec, finalista Radio_Head Awards v kategórii Objav roka 2014; úspešná rozhlasová a televízna moderátorka Adela Banášová a dizajnér Zolo Kis – Mr. Wood, autor jedinečných kreatívnych drevených doplnkov.

Súčasťou programu bude premiéra dokumentárneho filmu o Mariane Kováčovej, ktorý nakrútila režisérka Martina Slováková s tímom z kreatívneho štúdia Cukru.

Tím z Voices pripravuje už tridsiate deviate pokračovanie série kultúrnych podujatí, ktoré v dvojhodinovom programe spájajú premietanie krátkych filmov, čítačku slovenskej literatúry, rozhovory so zaujímavými hosťami a akustické koncerty hudobných skupín.

Fanúšikovia PPE sa určite potešia nielen špeciálne pripraveným akustickým verziám nových pesničiek, ale aj očakávanému návratu speváčky Slivky po jedenástich mesiacoch príjemnej materskej prestávky. Ich Prúdy láv sú v aktuálnom rebríčku Osmičky Rádia_FM z 5. apríla na štvrtom mieste. Náhoda zariadila, že tesne pred nimi je Archívny Chlapec s pesničkou Vážená pani. Tento finalista Radio_Head Awards v kategórii Objav roka 2014 bude totiž druhým hudobným hosťom aprílovej lajfky.

03 PPE 2015

Vzácnou hostkou bude Jana Juráňová – spisovateľka a spoluzakladateľka feministického kultúrneho, vzdelávacieho a publikačného projektu Aspekt. Jej knihy Orodovnice (2006), Žila som s Hviezdoslavom (2008), Lásky nebeské (2010) a Nevybavená záležitosť (2013) boli dokonca vo finále ocenenia Anasoft litera. Na podujatí zaznie pred rozhovorom so spisovateľkou práve ukážka z knihy Nevybavená záležitosť.

Dokumentárny film pripravuje Voices v spolupráci s Martinou Slovákovou z Cukru. Bude o príbehu Mariany Kováčovej, ktorá svoj pracovný život zasvätila pomoci týraným, zneužívaným a zanedbávaným deťom a obetiam domáceho násilia. Obľúbená moderátorka zábavných relácií Adela Banášová zaujala priaznivcov okrem iného svojím programom Trochu inak, kam si pozýva hostí výnimočných svojou originalitou. Určite bude s ňou o čom diskutovať. Jedným z jej hostí by pokojne mohol byť aj produktový a grafický dizajnér, Zolo Kis – Mr. Wood, autor jedinečných kreatívnych drevených doplnkov. So Zolom sa spája viacero pekných projektov – konferencia By Design!, inšpiratívne Design Walks či kreatívne štúdio Milk. Dobre porozprávať sa s ním však dá aj o slobode a cestovaní.

Vstupné na podujatie, ktoré sa koná vo štvrtok 23. apríla o 19:00, je 5 eur. Lístky sa dajú kúpiť v sieti Ticketportál. Priamy prenos a neskôr záznam bude možné sledovať na internetovej televízii MeToo. Hlavným partnerom podujatia je Nadácia Orange. Podujatie podporili Divadlo Tower Stage, Goodone a mediálni partneri Rádio_FM a MeToo.sk. Projekt bol podporený Islandom, Lichtenštajnskom a Nórskom prostredníctvom programu Aktívne občianstvo a inklúzia, ktorý realizuje Nadácia Ekopolis v spolupráci s Nadáciou pre deti Slovenska a SOCIA – nadácia na podporu sociálnych zmien.

02 vizuál k VL39

Zdroj: Voices