Prago Union a Vec odohrajú dvojkoncert v KC Dunaj!

Po dlhšom čase a s novým materiálom sa do Bratislavy vracia kultová česká hiphopová formácia Prago Union. Na dvojkoncerte, ktorý sa uskutoční 15. februára v Kultúrnom centre Dunaj, vystúpi okrem Prago Union aj nestor slovenského hiphopu Vec so živou kapelou.

Odprezentuje svoj čerstvý album Stereo Farbo Slepo, ktorý vyšiel tesne pred Vianocami a zbiera jednu pochvalnú recenziu za druhou. Prvých sto vstupeniek v zvýhodnenej cene 10 eur je už k dispozícii na stránke www.orepole.sk.

Prago Union ponúkajú namiesto tradičného hiphopového chvastania vtipné metafory a slovné hračky, to všetko šikovne zarýmované a zasadené do beatov okorenených jazzom. Zakladateľom a duchovným otcom Prago Union je rapper Kato, ktorý sa stal známym už začiatkom 90. rokov ako Deph z legendárnej českej porevolučnej hiphopovej party Chaozz. Do Bratislavy privezú Prago Union kompletnú živú kapelu a rovnakí hudobníci zahrajú aj s Vecom, s ktorým si už poctivo zocvičili celý jeho koncertný repertoár.

Vecov nový album Stereo Farbo Slepo je podľa prvých recenzií bravúrne zvládnutý po hudobnej stránke, no najmä je netradične silnou a úprimnou výpoveďou. Album v mnohých ohľadoch presahuje hranice hiphopu a rieši mnohé citlivé témy vrátane nacionalizmu: „Mám rád pivo jak Čech, slnko jak Grék, hudbu Newyorčana a kľud Angličana, vravím maňana jak Španiel, mám nos jak Žid, som čistý bastard, necháš ma ziť?“

Vstupenky na dvojkoncert Prago Union a Veca sú k dispozícii na stránke www.orepole.sk a v predajni Dr. Horák na Medenej 19 v Bratislave. Po vypredaní prvých sto desaťeurových vstupeniek sa cena zvýši na 12 eur, na mieste bude lístok stáť 15 eur.

Agentúra Ore Pole priniesla v minulom roku do Bratislavy interpretov ako Garbage, Gus Gus, Parov Stelar Band či Nneka, v najbližších mesiacoch pripravuje okrem iného vystúpenia Ellie Goulding, Tamikrest či skladateľov Brocka Van Veya a Bruna Sanfilippa.

Zdroj: Agentúra Ore Pole