Pražská kapela I Love You Honey Bunny v novém singlu Kintsugi oprášila kytary

Rok od vydání druhého studiového alba We Just Had a Wonderful Time přichází kapela I Love You Honey Bunny s novým našlapaným singlem Kintsugi. Jde o návrat ke kytarovému zvuku a nekompromisní energii, která byla kapele vlastní především u prvotní tvorby. Přirozeně navazuje na skladby jako Introduction nebo Yellow and Blue. Single doprovází videoklip, natočený na starou domácí video kameru odkazující na estetiku devadesátých let.

Píseň opět vznikla pod producentským dohledem Stevena Grahama Ansella (Blood Red Shoes) a Koena van de Wardta (Klangstof). Samotné nahrávání proběhlo v amsterdamských studiích holandského producenta Martina Garrixe STMPD studios. Je první vlaštovkou z připravovaného třetího alba skupiny. “Původní demo Kintsugi bylo postavené na Syntech. Při nahrávání jsme ale cítili, že by tomu slušel špinavější kytarový zvuk a nekompromisní bicí.” Vysvětluje kytarista Martin Šolc. “Dostali jsme po čase zase chuť, udělat trochu bordel”. Doplňuje bubeník Josef Keil.

Kintsugi je japonská technika, která se využívá pro opravování rozbité keramiky pomocí zlata. Vyzdvihuje jedinečnou historii každého spraveného kousku tím, že zvýrazňuje jeho praskliny a zlomy, místo toho aby se je snažila skrýt. Často tak dělá opravený předmět ještě krásnějším než byl původně, dává mu nový vzhled i život. V písni je tato technika přirovnávána k traumatům a životním tragédiím, které v nás zanechají svou stopu, ale nemusí být fatální a naopak nás mohou posunout dál.

“Každý si občas sáhne na dno. Ale jak zpívá Márdi: Dno je dobrý na to aby sis ho prohlíd.” Říká frontman Sebastian Jacques a doplňuje: “Začínáme novou kapitolu a je to takový výlet. Minule jsme byli v takovém temnějším údolí a teď začíná ten výšlap zase nahoru. Možná to není jednoduchý, ale za ten výhled to pak stojí.”

Videoklip, vznikl využitím domácích videokamery z devadesátých let ve formátu VHS-C. (Odkaz: https://youtu.be/Gt8JX4wp44k). “Do poslední chvíle jsme nevěděli, jestli se nám materiál podaří digitalizovat a jestli nám kamera nesežere pásku. V době, kdy jsme všichni zvyklí točit na telefony, které vám všechno rovnou zálohují do cloudu to byla poměrně stresující ale o to zábavnější zkušenost.” říká baskytarista Kristian Kraevski. I zde je nedokonalost ve formě tohoto formátu silnou stránkou. Zrno a přeskakující páska jsou jako zlaté praskliny, které dodávají klipu jeho atmosféru.

I Love You Honey Bunny mají za sebou více než 450 koncertů po celé Evropě, turné v kanadě i účast na prestižních světových festivalech jako Sziget (HU), Envol et Macadam (CA) nebo českých akcích Rock for People a Colours of Ostrava. Letos je můžete vidět například na pražském Metronome festivalu nebo na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary.

 Nadcházející koncerty I Love You Honey Bunny
12. 6. Zlomvaz (DAMU)
21. 6. Metronome Prague
21. 6. Holostok
22. 6. Benešovský slunovrat
6. 7. Karlovy Vary International Film Festival (KVIFF)

I Love You Honey Bunny jsou:
Sebastian Jacques – zpěv, klávesy
Martin Šolc – kytara
Kristián Kraevski – baskytara
Josef Keil – bicí

Streaming Link: https://bfan.link/kintsugi-11
Music Video Link: https://youtu.be/soLSgks2SMY

CREDITS Kintsugi:
Music by:
I Love You Honey Bunny
Josef Keil
Kristián Kraevski
Sebastian Jacques
Martin Šolc

Produced & mixed by:
Steven Graham Ansell
Koen van de Wardt

Mastered by
Robin Schmidt

Recorded at:
STMPD studios (Amsterdam)
Space Tape (Prague)

SRC:
CZCW72400003

TS