Prešovskí hudobníci uverejnili audio-film Úzka krajina!

rešovskí hudobníci vytvorili pozoruhodný audiovizuálny projekt Úzka Krajina. Autorsky za ním stojí Stano Čorej z Komajoty. Nejedná sa však o kolekciu popovo ladených pesničiek. Je to dielo vyskladané z Čorejových nápadov, ktoré si zapisoval pol druha dekády a svojim vkladom ho obohatilo osem ďalších hudobníkov, prevažne z Prešova.

Úzka Krajina trvá tridsaťdva minút, obsahuje desať skladieb a bola uverejnená ako celok na youtube spoločne s umelecky ladeným videom. Hudobník ho nahrával v domovskom štúdiu Umpax a využil voľný čas medzi koncertovaním a nahrávaním singlov s Komajotou. „Odzačiatku som vedel, že to uverejníme ako jeden celok spoločne s videom. Je to opačný prístup, aký sme zvolili pre Komajotu.

uzka krajina nahravanie 2

No jednotlivé pesničky si môžete preklikávať. Grafiku pripravil a video nám natočil Panáčik a verím, že napriek dĺžke tohto diela si ho ľudia dokážu pozrieť celé práve vďaka jeho vizuálnemu rozšíreniu. Pre nás je to artový audio-film,“ prezradil o projekte Stano Čorej pre médiá.

V pláne je zatiaľ jeden koncert nakoľko sú všetci muzikanti dosť vyťažení vo svojich kapelách. Na netradičnom projekte sa podieľali Daniel Špiner (klávesy, Andrej Šeban Band, Katka Koščová), Ľubo Petruška (gitara, Chiki Liki Tu-A), Martin Husovský (spev, Komajota), Peter Debnár (spev, Raindown), Bohuš Hajduch (spev, Papyllon),  Edo Kišš (bicie), Martin Michelčík (cello) a Jozef Mičko (tenor). Projekt je podľa slov zúčastnených hudobníkov vhodný skôr na hudobné a filmové festivaly.

Zdroj: Edo Kopček, PR manažér projektu Úzka Krajina