Prežite rozprávkové prázdniny s novinkami z vydavateľstva Opus.

Na začiatok prázdnin pripravilo vydavateľstvo Opus pre deti hneď tri tituly. Strávia s nimi nielen príjemné chvíle, ale ešte sa čo – to podučia.

Drobcek-cover

Obľúbená televízna postavička osemdesiatych rokov Drobček, vydala v čase svojej najväčšej slávy aj vlastnú platňu, nazvanú Drobček na rozprávkovom karnevale. Drobček sa v nej vybral medzi deti, ktoré mu zaspievali pesničky z našich najznámejších rozprávok (O Dlhom, širokom a Žiarookom, Ako išlo vajce na vandrovku, Sestričky kozičky, Kocúr v čižmách, O múdrom zlatníkovi, Popolvár, O pyšnej princeznej). Vychádza na 1 CD.

Trpaslusikovia_cover

Na výlet do Trpaslúšikova sa dostanete prostredníctvom rovnomenného dvojalbumu. Na ceste vás bude sprevádzať Karol Machta, ktorý ako ujo reportér vám o Trpaslúšikove porozpráva jedenásť príbehov. Všetky si ich nahral a preto sa k nim môže znova a znova vracať a spolu s poslucháčmi ich prežívať tak, ako ich videl a hlavne počul. Ďalej účinkujú Jana Nagyová, Eva Večerová či Nataša Kulíšková.

Kamene booklet.indd

Prvým zo série troch CD Keby kamene začali rozprávať sú dramatizované povesti o hradoch Beckov a Devín. Veľkolepé spracovanie povestí o slovenských hradoch vás určite zaujme a možno dá aj podnet na rodinný výlet. Účinkujú: Jozef Kroner, Ctibor Filčík, Eduard Bindas, Peter Debnár, Elo Romančík, Oľga Šalagová, Magda Vášaryová, Vlado Müller, Ján Mistrík a mnohí ďalší. Dramatizácia šiestich povestí vyjde postupne na troch CD v priebehu leta.

Všetky tituly vydalo vydavateľstvo OPUS (www.opus.sk).

Zdroj: OPUS