PRIHLÁS SA NA RED BULL MUSIC ACADEMY 2018 A OSLÁV 20. VÝROČIE V BERLÍNE.

Po zastávkach ako Tokyo, New York, Paríž, Kapské Mesto či Montreal sa 20. ročník Red Bull Music Academy vracia na miesto, kde sa to všetko v roku 1998 začalo. Do Berlína. A práve tam zvolávame všetkých hudobných kreatívcov, umelcov a nadšencov. Prihlasovacia fáza na Red Bull Music Academy 2018 sa otvára 15. júna a uzavrie sa 4. septembra 2017. Vyplň prihlášku, pošli demo a osláv okrúhle výročie tohto sviatku hudby priamo v Berlíne!

Každá Akadémia je jedinečná a na pár týždňov dokáže vytvoriť svet, ktorý prezentuje nové perspektívy zvuku a hudby. Svet, ktorý kombinuje žánre. Spája umelcov z rôznych krajín. Mixuje hudobné obdobia. Na 20. ročníku sa zúčastní šesťdesiat výnimočných umelcov z celého sveta, na ktorých čaká nezabudnuteľné a kreatívne obdobie. Prednášky a workshopy s lektormi z hudobného priemyslu, ktorí ovplyvňujú vývoj scény, kolaborácie a nahrávania v profesionálnych štúdiách, a to všetko doplnené o nadupané koncerty a nekonečné klubové noci.

Red Bull Music Academy spája hudobné legendy s novou generáciou umelcov, aby sa mohli navzájom vzdelávať, motivovať, inšpirovať. Je to miesto, kde sa oslavuje hudba – jej minulosť, súčasnosť, ale hlavne budúcnosť.

BERLIN CALLING

Mnohým absolventom zmenila Red Bull Music Academy život. Nechaj si ho zmeniť aj ty. Hudobné štýly prezentované Akadémiou sú rozmanité tak, ako zloženie účastníkov každej edície. Prihlásiť sa môže každý inštrumentalista, DJ, beatmaker, producent či vokalista. Z celého sveta. Áno, aj zo Slovenska. Nie je dôležitý počet rokov na scéne, či level skúseností. Podstatná je otvorenosť a úprimnosť, chuť učiť sa nové veci. Vedieť prijať rady a nechať sa inšpirovať. S nohami na zemi, a hlavou v hudobných oblakoch plných beatov, rytmov, fúzií.

Ak to chceš zažiť, tak sťahuj formulár priamo z webu www.redbullmusicacademy.com/apply, kde sa dozvieš všetky potrebné info a odošli ho spolu s tvojím hudobným demom s maximálnou dĺžkou 30 minút najneskôr do 4. septembra 2017. Vybraných účastníkov zverejní porota na začiatku roka 2018.

Red Bull Music Academy ovládne Berlín na jeseň budúci rok, od 8. septembra do 12. októbra 2018. Návrat do nemeckej metropoly bude veľký, oslavný a zaručene pompézny. Berlín sa totiž stal neoddeliteľnou súčasťou DNA Red Bull Music Academy, ktorá počas posledných rokov priniesla kúsok z neho do každého mesta, v ktorom sa zastavila. Prvým lektorom v histórii Akadémie sa v roku 1998 stal Jeff Mills, detroitská techno legenda, ktorý je s Berlínom silno prepojený. Odvtedy sa na lektorských gaučoch vystriedali osobnosti ako Björk, Dizzee Rascal, Giorgio Moroder, Iggy Pop, Erykah Badu, Mark Ronson a stovky ďalších hudobných inovátorov.

TO NAJLEPŠIE Z MONTREALU 2016

Akadémia pokračuje v tradícii vydávania selekcie tých najlepších trackov nahraných na každom ročníku. Najnovší výber „Various Assets – Not For Sale“ vychádza súčasne so spustením prihlasovacej fázy. TU si vypočuješ a stiahneš 48 trackov, ktoré vznikli na Red Bull Music Academy Montreal 2016 a na ich tvorbe sa podieľali aj Thundercat, Just Blaze, Dorian Concept či Mathew Johnson.

Viac informácií o Red Bull Music Academy nájdeš na www.redbullmusicacademy.com a pravidelnú dávku hudobných noviniek na www.redbull.sk/hudba.

Zdroj: Red Bull