Profil týždňa: Bedlam!

Kapela BEDLAM z Tvrdošína vznikla v roku 2010 improvizovaním dvojice Vlado Meluš (gitara a spev) a Martin Kuráň (bicie) v malej plesnivej pivnici, kde vznikali prvé skladby.
O niekoľko mesiacov posilnila kapelu nesmierne talentovaná Marika Korčušková (basgitara), s ktorou po krátkej dobe spoločného hrania, v marci roku 2011,  nahrala kapela v štúdiu 999 svoje prvé EP.
Bedlam.jpg
Po návrate zo štúdia kapela pracovala na dokončení setlistu, s ktorým sa prezentovala v auguste na svojom prvom koncerte. Nasledovalo niekoľko vystúpení v rámci Slovenska.
Po hudobnej stránke Bedlam ovplyvňujú zoskupenia ako Isis, Sigur Ros, Deftones alebo Neurosis. Texty skladieb, ktoré píše Martin, sú v angličtine a poukazujú na neresti života každého z nás, lásku k hudbe či prírode, alebo ideologizmus…
Bedlam1.jpg
Koncerty plné energie a nečakaných zvratov, bez zbytočných monológov sú sprevádzané rôznymi samplami, ktoré nevytrhnú prítomných z netradičnej atmosféry. Trojica neustále pracuje na nových veciach a rada ich príde naložiť aj do Vášho mesta.
Informácie o kapele Bedlam a jej tvorbu nájdete na ich stránkach https://bandzone.cz/bedlam, na FB profile https://www.facebook.com/BedlamSound alebo na kanáli Youtube https://www.youtube.com/watch?v=Wnx9NOOoLno.

Zdroj: Bedlam