Profil týždňa: Before The Zero Day!

Kapela Before The Zero Day z Rimavskej Soboty pôsobí na slovenskej scéne od roku 2009. Predstavuje novú vlnu gitarovej hudby v štýle moderný rock s vlastným repertoárom 11 skladieb v slovenčine, s možnosťou predĺžiť vystúpenie o niekoľko cover skladieb.

Počas roku 2010 a na jar 2011 absolvovala kapela úspešné klubové pôsobenie, má za sebou 28 koncertov. V máji 2011 pokrstili debutové CD Je to len v nás za účasti 300 ľudí, krst bol podporený klipom Ostať sám (na youtube dosiahol viac ako 143 000 prezretí).

V lete 2011 kapela zažila bohatú festivalovú sezónu, objavila sa na napr. na Orange Joj Summer Fest Ružiná, Sliačské Rockové Leto, pred kapelou Horkýže Slíže v Rimavskej Sobote, pred kapelou Gladiátor v Klenovci.

Jeseň a zima 2011 sa niesli v znamení 16 koncertov po celom Slovensku ako hosť mega úspešného Zoči Voči Monster Tour 2011, celková návštevnosť viac ako 7000 ľudí počas celého turné.

Rok 2012 odštartovali úspešné klubové koncerty v mestách Martin, Praha, Brno, Liptovský Mikuláš, Žiar nad Hronom, v apríli to boli akcie ako KVASFEST Banská Bystrica, Bratislava, Trenčín, Žilina, Košice, Nitra. V máji pokračovali klubové koncerty v Humennom, Žiline, Lučenci, Rimavskej Sobote.

Leto 2012 a opäť festivalová sezóna: Spišrock fest, Hrkofest, Topfest, Rock for People, Vitaj Leto Margecany, Rockstone fest, Cibuľa fest, One Day fest BTZD, Rock pod Sninským Kameňom.

7. júna nahrala kapela nový singel „Iba jeden“, podporený klipom a zverejnený 8. júla. Za 14 dní viac ako 9 000 prezretí.

Od novembra 2012 do februára 2013 chystá kapela nahrávanie nových skladieb, ktoré vydá na svojom druhom albume v marci 2013. Následne plánuje vlastné turné po Slovensku.

Klipy:
Ostať sám https://www.youtube.com/watch?v=GxNxtfmV_Lw
Iba jeden https://www.youtube.com/watch?v=4kWn1BhM9Oo

Aktuálna zostava:
Zsolti – spev, gitara
Gabikám – gitara
Radar – spev
Mimo – bicie
Miro – spev, basa

Informácie o kapele Before The Zero Day a jej tvorbu nájdete na https://bandzone.cz/beforethezeroday a na ich Facebook profile https://www.facebook.com/Beforethezeroday

Zdroj: Before The Zero Day