Profil týždňa: Smola a Hrušky!

Smola a Hrusky sú na slovenskej hudobnej scéne 14-ty rok. Kapela ma osobitý štýl ska-rocknroll (je to farebná zmes ska, reagge, punku, rocku a popu) s vlastným hudobným charakterom a okorenená veselými vtipnými textami.

Kapela má odohraných takmer 700 koncertov, vrátane Poľska a Čiech, čím sa zaradila medzi koncertne najhranejšie kapely slovenskej hudobnej scény. Hranosť v niektorých slovenských rádiách a hudobných televíziách napr. Musiq1, Music Box, TopMjuzik a Ocko TV je veľmi vysoká. V hudobných staniciach kapela Smola a Hrušky bodovala najmä v klipových hitparádach.

Smola a Hrušky boli aj finalistami Eurosong Contest 2009 a 2010 so skladbami Na čom záleží a Pridaj si ma. V roku 2010 skupina absolvovala slovenské turné Topfest 13 Životov tour, ktoré sa konalo aj pri príležitosti vydania DVD 13 Životov / Live in Topfest a pokrstil ho Marián Čekovský.

Smola a Hrušky

O par dní kapela vyráža na prvé medzinárodné turné PALEC HORE TOUR 2011, kde absolvuje 22 koncertov v Poľsku, Česku a na Slovensku a na ktorom sa vystrieda viacero významných hostí akými sú Tleskač, Rybičky 48, Sakumprask, Chiki liki tu-a, Farben Lehre, Fuera Fondo, Editor, atď.
Tento rok vyjde aj piaty oficiálny album kapely pod názvom Palec hore.

Členovia skupiny:
Jozef Spoko Kramár – spev, gitara
Vojtech Ubo Král – basová gitara
Lukáš Pavelka – gitara, vokály
Štefan Ondáš – bicie
Matúš Miženko – trubka, vokály
Ján Miženko – trombón, vokály

Informácie o kapele Smola a Hrušky nájdete na ich oficiálnej stránke www.smolaahrusky.sk, na Facebook profile, Youtube kanáli alebo na www.bandzone.cz/smolaahrusky.

Smola a Hrušky tour

Zdroj: Smola a Hrušky
Publikoval: Redakcia GREGI.NET