Profil týždňa: Suburban Terrorist!

Kapela Suburban Terrorist vznikla v máji 2001. Pochádza z Beluše (BelUSA – 30 Km od Trenčína smerom na sever.) Začiatok tvorby sa niesol v štýle hardcore. Na jar 2002 kapela na vlastné náklady nahrala prvé demo.

V roku 2003 vzniklo druhé promo, obsahovalo len dve skladby, ktoré boli tvrdšie a na väčšej technickej úrovni. Suburban Terrorist zanecháva HC štýl a približuje sa k death metalu. Začiatkom roku 2004 si kapela dáva pauzu spôsobenú odchodom väčšiny členov do zahraničia.

Na konci roku 2005 začína kapela v zmenenej zostave:
To2my – gitara, vocals
Rado (ex-Affront) – gitara
Ľuboš – bicie
Po niekoľkých mesiacoch opustil kapelu z osobných dôvodov Rado. Novým členom sa stal Matej Slovák (ex-Affront) – gitara, vocals.

V roku 2007 sa na svet dostalo tretie promo nazvané RESPECT IGNORANCE PROVOCATION, ktoré vyšlo ako split CD s českou bruskou SEPSIS pod Grodhains production. Koncom roka 2007 prichádza do kapely Mišo na post dlho hľadaného basáka.

V priebehu rokov 2007 až 2010 kapela odohrala okolo 200 koncertov po Slovensku, Českej republike, Poľsku, Taliansku a Ukrajine. Koniec roku 2010 bol odchodom basáka Miša, ktorý s kapelou prežil dva roky.

V rokoch 2010 – 2011 prebehlo nahrávanie nového albumu CUT-THROAT FROM THE WORLD OF OBSESSION v moravskom štúdiu SHAARK. Konečný mix & mastering sa robil v poľskom štúdiu Hertz.

Začiatkom roku 2011 sa na poste basáka objavuje Matej Bírošík (ex-Moonfog).

Aktuálna zostava:
Tomáš „To2my“ Vačko – guitar, vocals
Matej Slovák – guitar, vocals
Matej Bírošík – bass
Ľuboš Bača – drums

Informácie o kapele Suburban Terrorist a ich tvorbu nájdete na www.bandzone.cz/suburbanterrorist, https://www.facebook.com/#!/pages/Suburban-Terrorist/51136560735,www.myspace.com/suburbanterroristslovakia

Suburban Terrorist

Zdroj: Suburban Terrorist
Publikoval: Redakcia GREGI.NET