Prohibition party s Bratislava Hot Serenaders!

JEDINEČNÁ-JEDINÁ MOŽNOSŤ TANCA A POSLUCHU AUTENTICKEJ HUDBY ROKOV DVADSIATYCH MINULÉHO STOROČIA, V PODANÍ ŠTÝLOVÉHO, SVETOVO UZNÁVANÉHO, CENENÉHO A OCEŇOVANÉHO VEĽKÉHO ORCHESTRA, V ORIGINÁLNOM OBSADENÍ S ORIGINÁLNYMI AUTENTICKÝMI NÁSTROJMI, ŠARMANTNÝM VOKÁLNYM TRIOM SERENADERS SISTERS A ELEGANTNÝMI SPEVÁKMI DODOM KURIĽÁKOM , MILOŠOM STANČÍKOM A BRATISLAVA HOT SERENADERS!

Okrem skvelej štýlovej hudby si budú môcť návštevníci oddýchnuť v SILENT CINEMA miestnosti, ktorú pripravujeme v spolupráci s filmovým klubom NOSTALGIA. A pripravujeme aj ďalšie autentické prekvapenia, ako produkciu DJ-a Pauča, ktorý hrá z originálnych šelakových platní. Všetko sa to odohrá v štýlovom prostredí Ateliéru Babylon na nám. SNP 14/Kolárska 3 (bývalé divadlo West) 27. Októbra od 20:00 do cca 1:00.

Orchester Bratislava Hot Serenaders patrí medzi jedno z mála úzko vyprofilovaných hudobných telies na Slovensku. Od svojho založenia v roku 1992 sa jeho obsadenie takmer nemení a osemnásť nadšencov sa pravidelne stretáva vo svojom voľnom čase bez jedinej prestávky. Čo ich v dnešných pre akýkoľvek menšinový hudobný žáner neutešených časoch drží v tomto zápale?

Na prvom mieste je to láska k hudbe, ktorej venujú všetok svoj voľný čas. Táto hudba prišla z Ameriky do Európy koncom dvadsiatych rokov a volá sa Hot Jazz, alebo Sweet and Dance Music. Vďaka tomu, že v Amerike už i v rokoch dvadsiatych bujnel tzv. gramophonový bussines sú členovia B.H.S. vášnivými zberateľmi starých autentických nahrávok, z ktorých do (ne)skorých ranných hodín píšu notu po note aranžmány. Tie potom nacvičia a v autentických oblekoch, s brillantinou na hlave, pri jednom mikrofóne a na autentické hudobné nástroje interpretujú k radosti stále väčšej a neskutočne oddanej poslucháčskej obce.

Na druhom mieste je to takisto láska k hudbe, tentoraz však z domova. Vznikla na Slovensku, nahrávala sa tu v Bratislave, tu v Prahe, avšak mala jedného spoločného a veľmi signifikantného menovateľa: osobnosť Františka Krištofa Veselého. Tento doyen slovenskej populárnej hudby preslávil hlavne začiatkom rokov štyridsiatych množstvo šlágrov, z ktorých členovia B.H.S. postupne, avšak rukou neomylnou, vyberajú tie najlepšie.

Bratislava Hot Serenaders je orchester svetového renomé. V roku 1994 orchester a jeho sólisti vyhrali veľký festival zasvätený práve hudbe 20-tych a 30-tych rokov vo francúzskom Saint Raphael a dostali tam cenu Sidney d’ Or. Pravidelne účinkujú doma i v zahraničí na samostatných koncertoch i jazzových festivaloch napr.: Whitley Bay (Anglicko 2008, 2006, 2004), Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál (Maďarsko 2008, 2001), XXV. Československý Jazzový Festival Přerov (Česká republika 2008, 2002), Hořice JazzNights (Česká republika 2008), XI. Festival swingové hudby, Praha (Česká republika 2008), Pražské Jaro (Česká republika 2006), „New Orleans – Visegrád“ First Central-European Swing Festival (Maďarsko 2005), La Plus Grande Cave De Jazz Du Monde (Francúzsko 2004), Salgotarian Jazz Festival (Maďarsko 2004), Breda Jaz Festival (Holandsko 2003) atď.

PROHIBITION PARTY s BRATISLAVA HOT SERENADERS
27. OKTÓBRA v Atelieri Babylon /bývalé Divadlo West/
Viac informácií: www.serenaders.sk
Predpredaj: www.ticketportal.sk

Zdroj: MS