Prvé mená a permanentky na Mikulášsky Jazzový Festival 2013!

Tradičný jazzový festival na Liptove sa bude konať už po deviaty rok od 19. do 21. júla v centre Liptovského Mikuláša. Počas troch večerov plných nefalšovaného jazzu budete môcť zažiť tradične skvelú atmosféru, dobré jedlo a pitie a horúce jam sessions trvajúce do neskorej noci.

Presvedčte sa sami a pozrite sa aký bol ten uplynulý:

Keďže festivalové leto sa nezadržateľne blíži, aj Liptov ohlasuje prvé mená tohtoročného line-upu.

Prvou hudobnou lahôdkou festivalu je prešovské AMC Trio, ktoré slovenskému publiku netreba špeciálne predstavovať. Trio v zložení Peter Adamkovič, Martin Marinčák a Stano Cvanciger oslavuje 20 rokov na medzinárodnej jazzovej scene a len nedávno vydalo svoj nový album. Na Liptov zavítajú so zahraničným hosťom, ktorého meno si zatiaľ organizátori nechávajú ako prekvapenie.

https://youtu.be/E6JTeoU7D1k

Ďalšou skupinou, ktorá poctí festival svojím hosťovaním je relatívne nova formácia z Bratislavy. Cieľová skupina si rozložila tábor na úrodnom mieste, kde sa stretáva progresívny rock a fusion, založený na mocnom groove. Hlavným autorom je klávesista Maťo Mikloš, na dychových nástrojoch hrá Marian Jaslovský, rytmiku poháňajú basgitaristka Radka Rostoková a bubeník Milan Hlinka.

> Hudobná ukážka https://cielovka.bandcamp.com

Prvú časť line-upu uzatvára famózne Triango Petra Breinera! Projekt, ktorý zaznel na Pohode a otváral festival Košické hlavné mesto kultúry 2013, tentokrát poctí svojou návštevou liptovské publikum. Fúzia tanga a jazzu v podaní tria s Borisom Lenkom (akordeón) a Stanom Palúchom (husle) bude nepochybne jedným z highlightov deviateho ročníka jediného jazzového festivalu na Liptove.

Ďalšie mená ohlásime už čoskoro!

Prvých 50 permanentiek za zvýhodnenú cenu si môžete kúpiť v online predpredaji tu: https://predpredaj.zoznam.sk/predaj-listkov/252/.

Pre viac informácií a pravidelný prísun noviniek nás sledujte online:
www.mjf.sk

www.facebook.com/mikulasjazzfest
www.youtube.com/user/mikulasjazzfest

Zdroj: Martin Budaj