První videoklip projektu „Piano & Cello“ je o emocích!

Hanz Sedlář představuje první videoklip svého nového hudebního projektu „Piano & Cello“. Možná ho znáte jako bubeníka kapely Janka Ledeckého, projektu Drumphonic, nebo již nefungující kapely Segment. Kromě bubnování se ale zabývá i skladbou hudby.

Pro tento projekt si ke spolupráci pozval Iris Moris, violoncellistku smyčcového tria Inflagranti. „Iris spolupracuje také s kapelou Lucie, s Pepou Vojtkem, nebo Petrem Aristonem. Má navíc zkušenosti s nahráváním ve studiích, což je pro tento projekt důležité,“ dodává Hanz. Videoklip ke skladbě „Blooming Emotion“ z chystaného CD natočili v zahradách a na nádvoří Holešovského zámku začátkem října. Nyní je k dispozici ke zhlédnutí na YouTube.

Album skladeb pro klavír a violoncello plánují vydat na jaře 2018, ale předtím budou postupně odhalovat jednotlivé skladby formou dalších videoklipů.

A jaký je smysl tohoto projektu? „Prostě chci s lidmi sdílet svoji hudbu, nic víc. Původně jsem chtěl vydat CD jen klavírních skladeb, ale violoncello mě svým zvukem úžasně inspiruje už od začátku mých skladatelských pokusů. Na tomto albu půjde o skladby spíše minimalistické, ale s důrazem na emoce a na to, aby
se lidem všech kategorií zalíbily na první poslech. Snad se to povede,“ píše Hanz Sedlář na svých oficiálních stránkách.

Piano & Cello

Natáčení videoklipu ke skladbě „Blooming Emotion“ v holešovských zahradách. Na fotografii zleva Iris Moris  a Hanz Sedlář.

Oficiální webové stránky: www.hanzsedlar.cz/piano-cello
Oficiální Facebook profil: www.facebook.com/hanzsedlar
Oficiální YouTube kanál: www.youtube.com/hanzsedlar

Zdroj: TS