Prvních 20 kapel na Brutal Assault 2025 oznámeno: Gojira, Dimmu Borgir, Ministry i várka old-school death metalu

Dvacátý osmý ročník festivalu Brutal Assault hlásí 20 oznámených kapel! Festival se v roce 2025 opět vrátí do historické pevnosti Josefov od 6. do 9. srpna 2025 a nabídne některá z největších jmen metalové scény. Prvními oznámenými headlinery jsou Gojira, Dimmu Borgir a Ministry.

Francouzští metaloví giganti GOJIRA se stali jedním z nejuznávanějších jmen na moderní metalové scéně. Díky svým mocným, environmentálně zaměřeným textům a technické preciznosti si vysloužili obrovské uznání kritiků a celosvětovou základnu fanoušků, což bylo umocněno jejich historickým vystoupením na Olympijských hrách. Legendární norská black metalová kapela DIMMU BORGIR je známá svým symfonickým přístupem k žánru, který kombinuje zuřivost s epickými, orchestrálními aranžemi. A konečně, průkopníci industriálního metalu MINISTRY přinesou svůj nezaměnitelný zvuk a politicky nabitou energii.

Brutal Assault jako vždy představí rozmanité spektrum metalových žánrů. Fanoušci se mohou těšit na vystoupení kapel jako AUGUST BURNS RED, ANGELMAKER, BENIGHTED nebo BETWEEN THE BURIED AND ME, kteří kombinují progresivní metal s technickou dovedností a žánrovými experimenty. V sestavě nebudou chybět ani THE KOVENANT, norská kapela na pomezí industrialu a black metalu; DOPE, veteráni amerického nu-metalu; OBITUARY; PIG DESTROYER; industriální legendy STATIC-X; SUFFOCATION; UNLEASHED či nováčci THROWN.

Dalším přídavkem do line-upu je také dávka old-school death metalu. Švédští deathmetaloví průkopníci GRAVE, kteří vystoupí ve své původní sestavě a zaměří se na klasiky ze svých prvních tří alb, budou zásadním vystoupením festivalu. Do Josefova dorazí také holandští death-doom titáni ASPHYX, španělští deathmetaloví veteráni AVULSED (kteří se na Brutal Assaultu představí poprvé), kanadští giganti KATAKLYSM, kteří zahrají své slavné album In the Arms of Devastation, a techničtí deathmetaloví mistři z Tasmánie PSYCROPTIC.

Vstupenky jsou v prodeji: https://brutalassault.cz/cs/tickets
https://www.facebook.com/brutalassault.cz
IG: @brutal.assault
YT: https://www.youtube.com/@BrutalAssaultOFFICIAL
FB EVENT: https://www.facebook.com/events/1024612208754596

TS