Prvý hraný 360 video klip na česko-slovenskej scéne je tu! Gate Crasher majú viruálny Večírek!

Rocková formace Gate Crasher zveřejnila první singl z chystané desky #nevynechas. A hned ve velkém stylu. Klip ke skladbě Večírek byl natočen technologií virtuální reality 360° videa. Ta umožňuje být režisérem i divákem v tu samou chvíli. Jde o první klip s dějovou linkou a střihy natočený technologií virtuální reality v České a Slovenské Republice!

O čem klip je, není těžké uhodnout. Jak název napovídá, podíváme se na večírek. Co vlastně technologie 360° videa divákovi umožňuje? Video je točeno několika kamerami současně ze stejného místa v ten samý okamžik. „Představte si, že jste na pořádné párty, spousta lidí, před váma bazén s krásnýma holkama, za váma se odehrává vodní bitva a nalevo na střeše hraje Dj – vidíte to? 360 video vám tuto představu převede na obrazovku vašeho počítače nebo displej chytrého telefonu,“ nastiňuje koncept virtuální reality Šárka Doležalová ze společnosti 360video.cz, která se natáčením touto technologií zabývá.

„O technologii 360video jsme se dozvěděli v podstatě náhodou, když nás oslovila společnost 360video.cz kvůli spolupráci na jednom festivalu. Hned nás pak napadlo ji využít k natočení klipu, který jsme zrovna v té době připravovali. Realizace byla náročná, na druhou stranu, co bychom pro dobrý klip neudělali!“ vysvětluje vznik nápadu frontman Gate Crasher Ondra Novák.

„S Gate Crasher se známe dlouhou dobu a téma klipu se nám líbilo i proto, že jsme ještě hudební klip pro kapelu nedělali a byla to pro nás výzva. Samotné natáčení bylo velmi vyčerpávající, na druhou stranu bavilo všechny od kluků z kapely, přes účinkující a samozřejmě náš tým. V klipu je tolik akce, že i když jej uvidí fanoušci desetkrát, stále budou objevovat další špeky a přesně o tom to je – bavit se,“ doplňuje Šárka Doležalová.

Kapela Gate Crasher za dobu svého působení vystupovala na největších letních festivalech, hrála s předními českými interprety a zahraničními hvězdami (Aerosmith, Ozzy Osbourne, Korn, Iron Maiden, Deep Purple…). Má za sebou tři vydaná studiová alba (Chocolate Rabbit (2006), Recycled (2010), Bitterfly (2012)). Novinka #nevynechas by měla spatřit světlo světa na jaře 2016.

www.gatecrasher.cz
www.facebook.com/GateCrasherBand

12233094_1074435965923043_509606717_n

Zdroj: Gate Crasher