Przystanek Woodstock v Prahe.

Najväčšia festivalová scéna v Európe, poľský festival Przystanek Woodstock, s návštevnosťou viac ako milión ľudí organizuje každoročne Eliminácie. Je to súťaž kapiel v živom hraní pred porotou, ktorá vyberá, kto vystúpi na jednej scéne s najväčšími svetovými hudobnými hviezdami.

Eliminacje Prague 2016

Do týchto Eliminácií sa každý rok prihlásia stovky kapiel z celého sveta. V Poľsku prebiehajú pol finálové koncerty Eliminácií v troch mestách – Wroclavi, Lódži a Gdańsku. Finále sa tento rok bude hrať v Poznańi. Festivalová porota vyberá na týchto koncertoch kapely, ktoré si potom zahrajú na jednej zo scén poľského Woodstocku.

Práve pre veľký záujem o poľské Eliminácie sa poľský Woodstock rozhodol urobiť po prvý raz v histórii Eliminácie určené zvlášť pre české, slovenské a maďarské kapely. Do tých sa od 1.2.2016 do 15.3.2016 prihlásilo spolu 69 kapiel z Česka, Slovenska a Maďarska. Z prihlásených kapiel porota vybrala na finálové hranie kapely Ancient Desire (CZ), Eponine (CZ), Barbar Punk (CZ), Anacreon (CZ), Snap Call (CZ), Virrasztók (HU), Denoi (CZ) a Bod Omylu (SK). Hosťom večera bude poľská metalová legenda Corruption a hviezdou večera bude slovenská kapela The Paranoid.

cover prague eliminacje 2016

„Po prvý krát sme s našimi Elimináciami za hranicami Poľska, po prvý krát sme v českej Prahe. A to je rozhodne krok správnym smerom,“ hovorí na oficiálnych stránkach festivalu Przystanek Woodstock jeho hlavný predstaviteľ Jurek Owsiak. Poľský Woodstock sa dostal do povedomia v celej Európe v momente, keď ho International Music Industry Awards v Los Angeles vlani vyhlásil za Najlepšieho hudobného promotéra roku 2015. „Prekvapil nás obrovský záujem fanúšikov z Česka, Slovenska a Maďarska o Eliminácie, ale to je iba dobre,“ konštatuje na záver Jurek Owsiak.

Przystanek Woodstock organizuje pražské Eliminácie v spolupráci s pražskou agentúrou MusicMap.TV. Eliminácie prebehnú v sobotu, 9.4.2016 od 16:00 v pražskom Futurum Music Bare. Víťaza Eliminácií Przystanek Woodstock Prague 2016 porota vyhlási po vystúpení hviezdy večera, kapely The Paranoid. Vstupné je zdarma.

Eliminacje Przystanek Woodstock Prague Official Poster

Zdroj: Marko Rybka