Puding pani Elvisovej – Tektonická platňa.

Po päťročnej albumovej odmlke priniesol Puding Pani Elvisovej do svojej diskografie štvrtý prírastok. Prvý album jednej z najobľúbenejších slovenských koncertných kapiel, ktorý vznikal aj s piatym členom Daliborom Kociánom (vibrafón, klávesy) sa volá Tektonická platňa, oficiálne vyšiel 13. mája a 5 mesiacov po vydaní vychádza aj na vinyle.

„Konečne môžeme povedať, že vydávame skutočnú Tektonickú Platňu. Už od vzniku názvu albumu nám bolo jasné, že to musíme vydať aj na vinyle a sme skutočne nadšení, že ten deň prišiel.“ prezrádza kapela na margo novinky, ktorá tak poteší aj skalných fanúšikov a hudobných zberateľov. Vinyly sa do distribúcie dostanú 13. októbra, v deň kedy PPE vyráža na spoločné Ľudovít Tour s kapelou Billy Barman. Fanúšikovia si tak budú môcť platne zakúpiť priamo na koncertoch počas celého turné.

Puding-pani-Elvisovej_by_Peter-Korcek_02

Nasledovník posledného CDčka π („Pí“) však bude pre Puding pani Elvisovej výnimočný nielen v tom, že kapelu po prvýkrát predstaví aj s novým členom a na vinyle. „Doteraz sme všetky albumy nahrávali sami v skúšobni. Tento je prvý, ktorý sme zverili do rúk profesionálom a je to počuť. Nahrávali sme v Lavagance Studios, ktoré je našťastie hneď vedľa našej skúšobne, takže sme nemuseli chodiť ďaleko, ak sme niečo zabudli. Zvukovú postprodukciu sme zverili do rúk Medveďovi z Bad Karma Boy a finálny mastering robil jeden z najvychytenejších ľudí na Slovensku – Marek Šurin. Album má 11 skladieb, všetky texty sú v slovenčine a má zvuk jak mama,“ opisuje výrobný proces v mene kapely Peter „Pino“ Ungvölgyi.

LP Tektonická platňa vychádza v spoločnej opatere labelov Deadred / Starcastic na bielom vinyle a je dostupné aj prostredníctvom e-shopov oboch vydavateľstiev a v sieti Wegart.

ppe_tektonicka_platna_vinyl

Vydavateľ: Deadred Records / Starcastic Records
Dátum vydania: 13. október 2015
Formát: 12“ vinyl, biely
Katalógové čísla: DR-037-1 / STC5601

Strana A:
Prúdy láv
Mezopotámia
Pohár víťazov pohárov v Ouagadougou
Sisisisi
Spev sirén

Strana B:
Basová pasca
Vernisáž
Freelance
Na vlnách
Biela

www.deadred.sk/releases/puding-pani-elvisovej-tektonicka-platna/ www.starcasticrecords.cz/releasy/60/tektonicka-platna
www.ppe.sk
www.deadred.sk
www.starcasticrecords.cz

Zdroj: Deadred Records*