Purist vystúpie na Heineken Open’er festivale.

Mladá bratislavská kapela PURIST, sa ako vôbec prvá slovenská kapela, predstaví na jednom z najväčších festivalov v Európe. Zahrajú si tak popri interpretoch ako Blur, Arctic Monkeys, či Kings of Leon. Zároveň tak okrem samotného festivalu, odštartujú aj svoju tohtoročnú koncertnú šnúru.

PURIST vystúpia 2. júla na Heineken Open’er Festivale 2013 v Poľskom meste Gdaňsk, kde sa ako prvá slovenská kapela v histórii festivalu predstaví širokému publiku na Red Bull Tour Bus stage. Za svoju pomerne krátku existenciu na hudobnej scéne, sa PURIST podarilo niekoľko úspechov vrátane nominácie v kategórií Nováčik roka na Radio_Head Awards 2012. V apríli 2013 vystúpili na podujatí Electronic Beats, v máji zverejnili klip k svojmu prvému singlu Renaissance z ich EP s názvom Purist.

„Sme veľmi šťastní, že sme dostali príležitosť predstaviť našu tvorbu novému obecenstvu mimo územia Slovenska. Bude to náš prvý zahraničný festival takýchto rozmerov a preto sa snažíme pripraviť výnimočnú show, hlavne keď otvárame hudobný program celého festivalu. Považujeme to za poctu, že môžme byť prvou slovenskou kapelou, ktorá sa na Open’eri predstaví. Berieme to ako výzvu, no zároveň aj ako odmenu za tvrdú prácu, ktorú vkladáme do našej hudby,“ rozpráva s úsmevom o svojom nadšení Juraj Peták, frontman kapely PURIST.

O kapele PURIST:

PURIST je zoskupenie troch mladých hudobníkov pochádzajúcich z Bratislavy – Juraj Peták (lead vocals/guitar/keys), Stanislav Ilušák (drums), Alan Prekop (bass/backing vocals). Ich spoločná aktívna činnosť začala v roku 2011 a vyústila vo vydanie EP s názvom PURIST. To predstavila na úspešnom PURIST INTRODUCTION TOUR 2012 čím si získala aj nomináciu v kategórií Nováčik roka na Radio_Head Awards 2012.

Veľkým úspechom bolo vystúpenie na festivale Electronic Beats popri aktuálnych menách elektronickej scény ako Hurts či Youthkills. Tento rok si PURIST zahrajú aj na najväčšom festivale na Slovensku, Bažant Pohoda a v auguste 2013 aj na Festivale Grape v Piešťanoch. V súčasnosti pracujú na novom albume, ktorý je predbežne plánovaný na zimu 2013.

www.redbull.sk/tourbus

Zdroj: Purist