Putovný festival Lollapalooza láká do Berlína na Muse a očakává rekordnú návštevnosť!

Historicky první zastávka amerického festivalu Lollapalooza v Evropě proběhne 12. a 13. záříBerlíně na letišti Tempelhof, které je návštěvníkům dobře známé coby dřívější místo konání Berlin Festivalu.

Skvělý program, který čítá okolo padesáti vystupujících, včetně hvězd jako Muse nebo Macklemore & Ryan Lewis, by v mnoha případech vyprodal několik samostatných koncertů. Není proto divu, že více jak dva měsíce před konáním festivalu zbývá v prodeji už jen opravdu minimum vstupenek. Rozhodně tedy nespoléhejte na to, že byste je zakoupili na místě v den konání.

Lollapalooza_Berlin

Myšlenka tohoto putovního festivalu vzešla v roce 1991 od Perryho Farella, frontmana kultovní rockové kapely Jane’s Addiction a Porno for Pyros, který jej prezentuje jako festival o vyvíjejícím se životním stylu, kde se dostává ke slovu hudba, umění, politické myšlenky a názory mísících se kultur. Lollapalooza však rozhodně není festival, kde se hraje na kvantitu, ba právě naopak. Každý rok se vybírají ti nejlepší umělci, aby ve finále vytvořily skvělý line up, kde si přijde na své opravdu téměř každý, kdo poslouchá rock, hip hop, folk, elektronickou taneční hudbu nebo třeba i country.

Letošní premiéra není žádný pokus – omyl, ale nabídne výjimečnou kombinaci umělců, mezi které patří nař. Bastille, The Libertines, Parov Stelar Band, Fatboy Slim, Dog Blood (Skrillex & Boys Noize), Hot Chip, Chvrches, FFS (Franz Ferdinand & Sparks), Mighty Oaks, Savages, Digitalism, Seeed, Beatsteaks, Sam Smith, Martin Garrix, Tame Impala, Robin Schulz, Kygo, Belle & Sebastian, Run The Jewels, Little Dragon, Dada Life, Crystal Fighters, Clean Bandit nebo Marina & The Diamonds.
Dvoudenní vstupenky je možné zakoupit za 119 EUR, jednodenní pak shodně na sobotu a neděli po 69 EUR. Kompletní informace o festivalu a časový rozpisy všech vystupujících v jednotlivých dnech najdete na www.lollapaloozade.com

12. – 13. 9. 2015
Berlin, Tempelhof
www.lollapaloozade.com
Vstupenky: https://www.ticketmaster.de

Line_up

Zdroj: LIVE61 Ltd.