R. Gonda rozpáli formulou asfalt v uliciach Svidníka

TUNING ZRAZ Svidník odštartuje tohtoročnú edíciu piatkovou exhibíciou Richarda Gondu. Suverénny líder šampionátu European F3 Open bude exkluzívnym hosťom tuningovej fiesty pod Duklou a svoje jazdecké umenie v monoposte Formuly Renault 2.0 prvýkrát predvedie v uliciach mesta pred nočnou jazdou.

Rodák z Banskej Bystrice bude jazdiť medzi Billou a kruhovým objazdom. Tento úsek sa hermeticky uzavrie od 20.00 do 20.20 hod. s tým, že na bezpečnosť bude dohliadať 20 traťových maršalov. Trať najskôr prekontroluje safety car a po nej sa už v hlavnej úlohe predstaví R. Gonda. Prvé kolo ešte absolvuje v sprievode bezpečnostného vozidla, no potom jeden z najväčších svetových talentov ukáže svoje majstrovstvo v plnej paráde. Zážitok znásobí simulovaním štartov pri Bille a vstupe na pešiu zónu. „Pri tejto príležitosti by som chcel požiadať všetkých, ktorí sa prídu pozrieť na Richarda, aby rešpektovali traťových maršalov. Celý úsek bude opáskovaný, čo je hranica, ktorú kvôli vlastnej, ale aj Richardovej bezpečnosti nebude môcť nikto prekročiť. Natáčanie a fotenie je, samozrejme, dovolené, no podmienkou bude dodržiavanie bezpečnostných pokynov,“ uviedol generálny manažér TUNING ZRAZ-u Svidník Tomáš Kromka. Dodáme, že každý sa šou R. Gondu zúčastňuje na vlastné riziko a v prípade porušenia bezpečnostných pokynov, organizátor za spôsobené škody zodpovednosť nenesie. Stretnúť sa osobne s pretekárom španielskeho tímu Drivex môžu jeho fanúšikovi v piatok večer počas autogramiády v Elit Clube alebo v sobotu v areáli letiska.

richard-gonda

Talent R. Gondu predurčuje k mimoriadne úspešnej kariére. Devätnásťročný študent obchodnej akadémie túži po Formule 1 a prvý krok k naplneniu tohto sna urobil v roku 2009, kedy vo francúzskom Le Mans absolvoval prestížnu akadémiu Auto Sport Academy, ktorú, okrem iných, navštevovali Robert Kubica, Kimi Räikkönen, Lewis Hamilton či Felipe Massa. Ďalším významným medzníkom bolo jeho účinkovanie vo World Series by Renault považovanej za vstupenku do sveta, kde vládne Bernie Ecclestone a svoje by o WSR vedeli rozprávať majstri sveta K. Räikkönen s L. Hamiltonom. Kontakt s F1 si mladý pretekár udržuje i v rámci aktuálneho European F3 Open, ktorý sa jazdí na okruhoch v Nurburgringu, Jereze, Silverstone alebo Spa. Atmosféru kráľovnej motoristického športu si užíva tiež ako spolukomentátor v televíznom štúdiu. Návštevníci TUNING ZRAZ-u budú môcť umenie R. Gondu nielen obdivovať, ale pocit z jazdy v monoposte si na vlastnej koži môžu vyskúšať za volantom 4D full motion simulátora. „Vždy na ňom trénujem rád, najmä vtedy, keď mám medzi pretekmi dlhšiu pauzu. Vďaka simulátoru tak nevyjdem z cviku.  Návštevníci sa môžu tešiť na množstvo pretekárskych okruhov a áut, ktoré sa na ňom dajú nastaviť a reálne môžu zažiť skvelý pocit napríklad aj z preťaženia efjednotky pri jej akcelerácii. Výhodou trenažéra je, že je plne pohyblivý a dokáže reálne simulovať jazdu v pretekárskom špeciále s preťažením až do 2G,“ vysvetlil R. Gonda.

Piatkový večer ukončia veľkolepou party DJ-i Lubosh, EKG a Milan Lieskovský feat. Matyk. V sobotu budú prebiehať Slovenský šampionát v šprintoch na štvrť míle, Tuning Battle, meranie audia, adrenalín dvihnú poľskí kaskadéri, na letiskovej ploche si zajazdí aj Richard Gonda a večer sa predvedie 10 nádherných finalistiek Miss Tuning, ktorým budú robiť spoločnosť Yelllowe, Paul Project, Suvereno, Rytmus a DJ Pepo.

 tzs-2013-plagat-a1-verz03-rgb-72dpi

Zdroj: GRAND STUDIO, s. r. o.