RADIKÁLNÍ SVOBODA – Release party Are We Now Here Or Nowhere? 21.4.2018

Londýnsko-Pražská dvojka Hey!zeus.i & Radimo po deseti letech spolupráce, setkávání, prolínání, míchání a protřepávání vydala společnou desku Are We Now Here Or Nowhere? na labelu Minority Records. Po deskách Obba Supa, remixu pro Jehsta, Dudley Perkinse nebo Stacy Epps zjistili, že hudba, co po ty roky vznikala jaksi bokem do šuplíku bez konkrétního určení, je pořád tu a v po-řád-ku. A že v šuplíku je toho dost na desku a že když už udělali radost všem okolo, že by si jí mohli taky konečně udělat sami sobě a koncem Dubna vydání vinylu oslavit i s vámi.

Normy a měřítka zrovna jim dvěma nikdy moc neříkali. Když ale jeden odkojenej free jazzem a druhej, co je schopnej prošvihnout vlastní release party mluví o “absolutní kreativní svobodě a nespoutanosti” je jasný, že by jim mohl být Vesmír malej. Tohle je spontánní gejzír. Balanc na napnuté strunce přes šílenství. Záznam čistého toku energie. Ztraceni v mikrokosmu. Zvuková halucinace. Barevná hudba.

“Jak to vzniklo?” No, jak. Samo. Jaksi nedopatřením. V hudební laboratoři někdo zapomněl sklenici vody, která nasákla veškerý šílený muzicírování, které se v ní odehrávalo. Šílený tak, že kdo se týhle živý vody napije, zmastí ho jak vodka a ayahusca. Z břicha mu vyrostou další ruce, který ho budou přidržovat až se bude drápat na posvátnou horu, na jejímž vrcholu v transu rituálního tance a zóně náhlé inspirace z něj vyšlehne spontánní blesk energie, zachycený do jedinečné zvukové stopy. Jediný pravidlo, že nejsou pravidla. Často první take.

A když už tahle málo pravděpodobná radikální svobodná hudební záležitost vychází, vychází na renomovaném labelu Minority Records, který se nebojí avantgardy, jazzu ani kvalitních herních soundtracků. Na vinylu s precizním a sofistikovaným německým lisem. V mixu Tomáše Sochůrka, který musel dokázat obhájit své zvukové šamanství z všemožně chlupatých zdrojů. Zabalená do dalšího krásného obalu alá Zerwox. Když už se tohle všechno povedlo, slušelo by se to oslavit. A přesně to se děje. 21.4. odpoledne na Record Store Day v nové prodejně Phono.cz, kterou najdete na rohu ulic Opatovická a Křemencova pod názvem Phono.cz LAB, aby se večer muzika a zábava přesunuli v hoodu jen o kus vedle – do klubu Grid (Opatovická 18). Na after party zahrají Hey!zues.i & Radimo a DJs Jeffology, Robot a Martin Mikuláš. Všichni si chystaj na speciální večer speciální sety, tak ale zvláštní vinyl slavenej na record store day v novým krámu s deskama, to si žádá svý, ne? Nejde než slíbit, že vaše oko uvidí, co ještě nevidělo a ucho uslyší, co ještě neslyšelo. Navíc tu bude dvoj-vinyl Are We Now Here Or Nowhere? ke koupi za speciálních 500kč.

Release party Are We Now Here Or Nowhere? Sobota, 21.4.2018

meet&greet ve Phono.cz LAB od 17h

party v klubu Grid od 20h

Radimo & Hey!zeus.i a DJs Jeffology, Robot a Martin Mikuláš ve speciálních setech

FB událost https://www.facebook.com/events/1515462928581500/

Zdroj: TS