Radio Head Awards Festival 2016.

Radio Head Awards Festival je dvojdňovou koncertnou prehliadkou toho najlepšieho za uplynulý rok z ponuky hudobne najvyprofilovanejších rozhlasových okruhov RTVS – Rádia_FM a Rádia Devín. Ide o akýsi hudobný warm-up pred odovzdávaním cien Radio_Head Awards, ktoré sa tento rok bude konať v priestoroch Starej tržnice 13.marca 2016.

rha2015-nominacie

Partnerom Radio_Head Awards je aj Rádio Devín, ktoré zastrešuje tri kategórie v hudobných žánroch, ktoré dominujú vo vysielaní Rádia Devín. Klasická hudba, Jazzová hudba a Hudobný počin roka. V duchu tejto myšlienky, ako aj vyhraneného žánrového záberu Rádia Devín a Rádia_FM vzniká dramaturgia Radio_Head Awards Festivalu.

V piatok a v sobotu (11. a 12. marca) sa predstavia na pódiách koncertných štúdií jednak domáce rozhlasové telesá (Symfonický orchester Slovenského rozhlasu, Rezidenčný súbor Rádia Devín) ako aj prizvaní hostia, ktorých umelecká tvorba a produkcia je previazaná s programovou náplňou Rádia Devín a Rádia_FM.

Line Up festivalu je návšetvníkom k dispozícii na: https://www.radiohlavy.sk/festival/lineup/

Rádio_FM rozdá „rádiohlavy“ tým najlepším z domácej scény v kategóriách Album roka, Singel roka, Objav roka a Debut roka. O víťazoch v žánrových kategóriách Hip Hop /Rap / R’n’B, World Music / Folk, Hard and Heavy, Elektronická hudba, Jazzová hudba, Klasická hudba a novej kategórii Experimentálna hudba po prvýkrát rozhodnú odborné poroty. Počas večer spoznáme aj aktuálneho držiteľa Ceny za prínos do hudby.

Line Up ceremoniálu: Fallgrapp, Puding Pani Elvisovej, TBA

Živý prenos z Radio_Head Awards vám prinesie MeToo.

Otvorenie brány o 19:00 h.

Vstupné/Entry: 8,00 EUR

After party v Nu Spirit Clube.

Zdroj: Radiohlavy.sk
Foto: Radiohlavy.sk