Radio Kiki – queer festival v Bratislave.

Na LGBTI publikum a súčasnú tanečnú hudbu sa zameriava hudobný festival Radio Kiki, ktorý bude 29. a 30. augusta v bratislavských kluboch Batelier a Fuga.

Cieľom organizátorov je sprostredkovať atmosféru populárnych queer akcií z okolitých krajín – na Radiu Kiki preto bude patriť jeden stage pražskej kultovej party Pioneer a jej dídžejom Electronic Bitches a Attitudes.

Coco

Priestor dostane aj dídžej Coco z berlínskej party Betriebsfeier, ktorá má za sebou už 11-ročnú históriu a na berlínskej klubovej scéne je pojmom. Rakúsku queer scénu bude zastupovať dídžej Man Bear-Machine z obľúbenej party Pitbull. Hrať budú aj domáci dídžeji – populárnu LGBTI party Tepláreň bude reprezentovať rezidentný dídžej akcie Saint Mark a za akciu Queer Beer vystúpi dídžej Vesnu.

Electronic Bitches

Jedným z vrcholov Radia Kiki bude koncert britského speváka Douglasa Dare. Svoje prvé EP „Seven Hours“ vydal v septembri 2013 a hneď ho čakali recenzie plné chvály. Po európskom turné s oceňovaným multiinštrumentalistom Ólafurom Arnaldsom sa pustil do debutového albumu „Whelm“. Odvtedy stihol už absolvovať turné po Severnej Amerike. Jeho clivý prejav podporený sýtym hlasom, silné a úprimné texty, strhujúca atmosféra a súčasný zvuk sa postarajú o nezabudnuteľný hudobný zážitok.

Douglas Dare

Radia Kiki bude aj diskusia o PRIDE Dúhové Košice – o pochode, ktorý bude 27. 9., môžu návštevníci diskutovať s jeho organizátorom Róbertom Furielom. Priestor dostanú aj milovníci literatúry, keďže do programu je zaradený aj queer literárny klub BLOQ, kde hlavnou témou bude kniha Johna Irvinga V jednej osobe. Sprievodným podujatím je tiež veganská grilovačka. Predpredaj vstupeniek je cez www.interticket.sk. Viac o festivale sa môžete dozvedieť na www.radiokiki.sk alebo na www.facebook.com/radiokiki.

Radio Kiki - plagat

Zdroj: Roman Samotný, PR manažér Radio Kiki