Rádio_FM a Rádio Wave chystajú pre poslucháčov herný špeciál a večerné koncerty Aid Kida a Jimmyho Pé s hosťami!

Rádio_FM pre vás aj túto jeseň pripravuje celodenné spoločné vysielanie s českým Rádiom Wave. Témou AUDIOPORTU budú HRY. Obe rádiá tak spoja reálny svet s tým virtuálnym a moderátori sa spolu s hosťami pozrú na kultové počítačové hry, herné novinky, geocaching, obľúbené stolové hry a možnosti, ako sa dá aj v dospelosti dosýta zahrať. Celodenný program vyvrcholí  po 20-tej večer koncertami v Komornom štúdiu. Z Česka k nám pricestuje elektronický producent Aid Kid a slovenský Jimmy Pé odprezentuje na koncerte so zahraničnými a domácimi hosťami novinky v exkluzívnej premiére. Vstup na koncerty je voľný.

Spoločným vysielaním vás budú po 11:00 sprevádzať Galager (Rádio_FM) a Petr Bouška (Radio Wave), po 14:00 Daniel Baláž (Rádio_FM) a Veronika Ruppert (Radio Wave). V dopoludňajšom bloku sa budú moderátori venovať filmom nakrúteným podľa počítačových hier, tzv. gamifikácii a herným novinkám, o ktorých príde porozprávať Jaroslav Möwald z herného časopisu Quest. Vyberieme sa aj po stopách geocachingu a vďaka reportáži českých kolegov aj do Múzea arkádových hier.

vive

V popoludňajšom bloku sa v Rádiu_FM zastaví milovník videohier a riaditeľ úspešnej vývojárskej firmy Pixel Federation Šimon Šicko a porozpráva o najnovších slovenských videohrách, ktoré prerazili na svetový trh. Daniel a Veronika sa tiež budú  rozprávať o hudbe vo videohrách. V rámci témy pripravujú rozhovor s hudobným skladateľom Matúšom Širokým, ktorý je okrem iného autorom hudby k hre Mafia 2.

Zapojiť sa do hry budú môcť aj poslucháči Rádia_FM a Rádia Wave. Už od jedenástej spustia obe rádiá na webe vedomostný kvíz, v ktorom sa bude súťažiť o zaujímavé ceny. Neskôr o piatej poobede sa budú môcť poslucháči zastaviť aj priamo v Slovenskom rozhlase a zahrať si stolové hry, ktoré pre nich pred Komorným štúdiom pripraví iHRYsko. Ďalším prekvapením sú „okuliare“ s HTC Vive systémom, vďaka ktorým si budú môcť návštevníci Audioportu vyskúšať virtuálnu realitu na vlastnej koži. HTC technológia ich zavedie do sféry sci-fi. Či už to bude prestrelka na divokom západe, lukostreľba vo fantasy lese, alebo prechádzka po morskom dne – bude to interaktívny zážitok.

Vyvrcholením celodenného vysielania budú večerné koncerty v Komornom štúdiu Slovenského rozhlasu. Vstup je voľný do zaplnenia kapacity sály (120 miest). Večerom bude sprevádzať Galager. Po 20:00 vystúpi český producent Aid Kid a po 21:00 slovenský producent Jimmy Pé.

aidkid

Pražský elektronický producent Aid Kid sa zviditeľnil vďaka projektu Startér, ktorý podobne ako Demovnica_FM objavuje nováčikov na scéne. Odvtedy je pravidelnou súčasťou playlistu Rádia Wave. V apríli 2015 vydal eponymné LP, neskôr sa stal držiteľom ceny Vinyl 2015 v kategórii Objav roka. Aid Kid má za sebou predskakovanie zahraničným hviezdam, desiatky koncertov a DJ-setov.

jimmype2

Večer ukončí majster cut – up elektroniky a jeden z najtalentovanejších slovenských elektronických producentov  Jimmy Pé, ktorý v roku 2014 vystrelil so svojím debutovým albumom Insomnia. „Hrať v Komornom štúdiu je pre mňa vždy výzva a dáva mi možnosť urobiť live act asi ako nikde inde nehrávam, takže ani teraz tomu nebude inak,“ vyjadril sa Jimmy k stredajšiemu koncertu. Na pódiu s ním vystúpi aj Juraj „Jureš“ Líška  z Fallgrapp, s ktorým zahrá v rádiovej premiére ich nový spoločný. Jimmy tiež odpremiéruje nový „chillový klavírny track,“ ktorú zahrá s Rakúšanmi Monophobe a Dariusom. Jeho hosťkami budú aj Tante Elze  a Ashley Abrman. „Osobne som ešte nemal toľko hostí na mojom vystúpení, tak sa na to veľmi teším!“ podotkol Jimmy.

LINE UP :
Aid Kid 20:00 – 21:00
Jimmy Pé 21:00 – 22:00

EVENT: https://www.facebook.com/events/204172810011471/

Audioport je vzájomný audio import/export slovenskej a českej progresívnej, nielen hudobnej scény. Koncerty súčasných slovenských a českých kapiel a interpretov sa pod hlavičkou projektu Audioport konajú dvakrát ročne – striedavo v Prahe a v Bratislave. Projekt je výsledkom dlhodobej spolupráce medzi RTVS a Českým rozhlasom. O hudobnú dramaturgiu koncertov sa starajú Radio Wave a Rádio_FM.

Audioport sa premiérovo konal v máji 2012. Od prvého spoločného vysielania sa na slovensko-českých pódiách vystriedalo už približne deväť kapiel, medzi nimi napríklad Jelly Belly, Fiordmoss, Kittchen, Katarzia, Fallgrapp, Deaths, Tante Elze a Martin Burlas, Cincinaty, PzH, či Nvmeri.

1610-audioport01-700x394

Zdroj: Rádio_FM