Rádio_FM a Radio Wave vám 6. októbra nedajú na výber. Vysielať budú rovnaký program. Spoločne z obrátenej pyramídy.

Kam sa podela politická satira? Čo je to láskavý humor? Na čom sa smejú Slováci a čo je smiešne Čechom? Aj to sa možno dozviete vďaka ďalšiemu vydaniu projektu Audioport, ktorý 6. októbra opäť prepojí vysielanie slovenského Rádia_FM a českého Radia Wave.

Témou najbližšieho Audioportu, v ktorom sa prepojí vysielanie slovenského Rádia_FM a českého Radia Wave je šoumenstvo, zabávači, humor a slová nielen v hudbe. Počas celého dňa, od 7.00 do 22.00, vás čakajú rozhovory s Milanom Lasicom, Janom Krausom, Martinom Burlasom, Michalom Kubovčíkom, Pavlom Grausom a mnohými ďalšími.

AUDIOPORT

Ako si poradia šoumeni zvyknutí na plné hľadisko v rozhlasovom éteri? Zafungujú české stand-upy na Slovensku a naopak, chytí sa český poslucháč na slovenský stand-up? Zaujíma vás, na čom sa bavia Slováci a čo je vtipné Čechom, alebo kto písal vtipné texty Karlovi Gottovi do estrád? Odpovede alebo možno ešte viac otázok prinesie spoločné česko-slovenské vysielanie.

Audioport vyvrcholí jemne od veci, ale predsa na úrovni. Večer o 20:00 sa na vás v Komornom štúdiu Slovenského rozhlasu tešia Tomáš Hudák, Juraj Šoko Tabaček z programu Od veci_FM a moderátorka z českého Radia Wave Veronika Ruppert. Žiadny strach, budú aj koncerty. Prísnym konkurzom na zábavné, verbálne trefné a hravé kapely plné slov prešli naše Modré Hory a českí Debbi Love. Vstup je voľný!

Audioport – Vzájomný audio import/export slovenskej a českej progresívnej, nielen hudobnej scény. Koncerty súčasných slovenských a českých kapiel a interpretov sa pod hlavičkou projektu Audioport konajú dvakrát ročne – striedavo v Prahe a v Bratislave. Projekt je výsledkom dlhodobej vzájomnej spolupráce medzi RTVS a Českým rozhlasom. O hudobnú dramaturgiu koncertov sa starajú Radio Wave a Rádio_FM. Audioport sa uskutoční 6. októbra 2014 už po šiestykrát. Premiérovo sa obe rádiá spojili v máji 2012, od tej doby sa na slovensko-českých pódiách vystriedali hudobníci ako Sounds like This , Bratři Orffové, Jelly Belly, Fiordmoss, Kittchen, Katarzia, Fallgrapp či Deaths.

Modré hory – Modré hory sú predovšetkým Bene a Lyrik, dve postavy z akoby iných častí vesmíru, s rozdielnym temperamentom, hlasom aj prejavom. Za album Big Beat si minulý rok odniesli ocenenie Radio_Head Awards v kategórii Hip-hop/Rap/R´n´B.

ModreHory

Lyrika poznáte aj z úspešnej skupiny Zlokot a Bene sa zas z času na čas mení aj na experimentálneho Peťa Tázoka. V minulosti vydal spolu s Delikom album Záblesky geniality, úlomky šialenstva, so Stratasoulom sa stretli na albume Slovenčina pre samoukov a s Pekom a Rolandom Kánikom nahrali Spam Poetry.

https://www.facebook.com/modrehory
https://www.slnkorecords.sk/sr_album.php?id=110&lang=sk

Debbi Love – Bio Masha, scénograf, femme terrible českej slam poetry a Luděk Kazda, všestranný múzický samorast, ktorý nástroje od výmyslu sveta ovládá nie ich znalosťou, ale jednoducho sebevedomím.

DebbiLove

Duo vytvára společne vlastné Hity s jasnou víziou a) inovatívnych gastromelodií, b) zvukových relácií určených priestorom prezentácie (sound specific) a v neposlednej rade vědeckofantastickým hudebno dramatickým programom Shitparáda, vysielaným pravidelně na rádiu Streetculture. Ich snom je hrať dobre a dlho jako jukebox, aby všetci boli šťastní a nevadilo im, že skladby nikdy predtým nepočuli a ani potom počuť nebudú.

https://debbilove.blogspot.cz/
https://www.facebook.com/debbilove.cz

Zdroj: Rádio_FM