Radiopieces pred Vianocami zahrajú svoj posledný koncert, buďte pri tom.

Slovenská kapela Radiopieces, pochádzajúca z chemicky znečisteného Žiaru nad Hronom, vám 19. decembra zahrá v bratislavskom FLAME Music Bar svoj posledný rozlúčkový koncert v terajšej zostave. Bude to posledný koncert Radiopieces so spevákom Braňom Višňanským, ktorý pôsobil ako spevák v kapele od jej začiatku, a ktorý pokračuje v hudbe ďalej v rámci sólovej kariéry.

Radiopieces vznikli v roku 2014, začínali v skromnej skúšobni v domácom Žiari, veľmi rýchlo sa však prepracovali ku koncertom v hlavnom meste. V Bratislave sa po prvýkrát predstavili na Go2Stage koncerte Rádia_FM v novembri 2014, kde odohrali iba druhý koncert od svojho vzniku. V tom istom roku boli nominovaní na RadioHead Awards v kategórii objav roka. 

Skladby Radiopieces sa zaraďujú väčšinou k rocku alebo alternatívnemu rocku, prevládajúcou témou sú ženy alebo jednoducho – život mladých ľudí. Takmer všetci členovia kapely sa poznali dávno pred založením kapely, zo žiarskej ZUŠ. Dnes sa rozhodli, že sa vydajú rôznymi cestami. 

Kapela, ako ju doteraz fanúšikovia poznali, sa rozpadá po presne 3 rokoch fungovania. Spevák Branislav Višňanský sa rozhodol zoskupenie opustiť z dôvodu nedostatku času, naplno chce pokračovať v štúdiu medzinárodných vzťahov na Univerzite Komenského a tiež sústrediť sa na sólovú tvorbu len s klavírom a spevom. Ani jeden člen však s hudbou nekončí. Chalani z Radiopieces – Juraj Briedoň, Eduard Sekereš a Oliver Ritter sa chystajú čoskoro pokračovať v tvorbe s novým spevákom, s novými pesničkami a pravdepodobne pod rovnakým názvom.

Presne päť dní pred Vianocami budú vo FLAME Music Bar-e znieť nestarnúce hity starnúcej mladej kapely ako Poviedka, Galaxies alebo Rumové Víly na poslednom koncerte Radiopieces tak, ako ich ne/poznáte. Nenechajte si ujsť tento koncert a poďte spoločne odprevadiť talentované zoskupenie, ktoré svojim ukončením otvára priestor novým projektom. 

Link na podujatie: https://www.facebook.com/events/1866728300213123/ 
Link na predpredaj: https://tootoot.co/sk/events/5834857bb2829c0af0c5098f 
Organizátor go2stage:  https://go2stage.sk 
Radiopieces FB: https://www.facebook.com/radiopieces/ 

Zdroj: Tootoot Live Promotion