Radůza svojím novým albumom vzdáva poctu všetkým autorom trampských pesničiek a spisovateľom indiánskych príbehov.

Česká pesničkárka Radůza dnes vydáva album Muž s bílým psem, ktorý venovala všetkým autorom trampských pesničiek a indiánskych príbehov a svojim rodičom, ktorí ju zasvätili do lásky k trampingu. Album obsahuje nielen šestnásť nových piesní, ale i knihu s indiánskou tematikou, ktorú pesničkárka napísala v tlačenej forme i vo forme audioknihy, ktorú načítal František Segrado.

Súčasťou projektu, ktorý zhodou náhod vychádza v roku, kedy sa oslavuje 100 rokov českého trampingu, je i spevníček s textami piesní a akordickými značkami. Novinka vychádza 5. októbra 2018 vo vydavateľstve Radůza Records a v exkluzívnej distribúcii Supraphonu.

Rovnako ako pri svojom titule z roku 2015 Marathon, příběh běžce spojila Radůza aj pri albume Muž s bílým psem niekoľko svojich talentov a napísala novelu tvoriacu dejovú líniu, ktorú rozvinula v pesničkách na samostatnom albume. Vznikol tak útvar, ktorý samotná pesničkárka nazvala „chansonetto“ a k aktuálnej novinke uviedla:  „Spomínala som na to, ako sme s rodičmi jazdievali trampovať, či už do osady na Berounku, alebo na chatu kdesi v Krušných horách. Spomenula som si, koľko večerov sme strávili spievaním pri táboráku a koľko pekných chvíľ sme pri tom zažili. A zrazu som zatúžila prispieť svojou troškou do mlynu a rozhodla som sa napísať album piesní, ktoré by sa dali spievať pri ohni.“

K spolupráci si Radůza prizvala okrem svojich stálych spoluhráčov Josefa Štěpánka a Miloša Dvořáčka i ďalších muzikantov, napríklad tohtoročného držiteľa ceny Anděl v kategórii jazz Jaromíra Honzáka, a tiež Jana Steindörfera či Alexandra Yasinského.

Krst kompletu CD s audioknihou Muž s bílým psem sa uskutočnírámci špeciálneho vystúpenia Radůzy na výstave Století trampingu v Národopisnom múzeu Národného múzea v Letohrádku Kinských v stredu 24. októbra 2018 od 17:00.

Radůza zaradila nové piesne do koncertného programu, s ktorým od septembra vyrazila po českých a moravských mestách.

Koncerty Radůzy s kapelou:
03.10. Přerov, klub Teplo
04.10. Rožnov pod Radhoštěm, kino Panorama
10.10. Praha, Malostranská beseda
11.10. Příbram, Divadlo A. Dvořáka
12.10. , KC LaRitma
17.10. Plzeň, Měšťanská beseda
23.10. Praha, Divadlo Gong
11.11. Řevnice, kino
13.11. Brno, Kulturní středisko Omega
14.11. Ostrava, Dům kultury
15.11. Hlubočky, Kulturní dům
19.11. Domažlice, Městské kulturní středisko
06.12. Litomyšl, Smetanův dům
09.12. Kopřivnice, Kulturní dům
10.12. Valašské Klobouky, Kulturní dům
11.12. Třebíč, Národní dům

Zdroj: TS