RAKÚŠANIA TOSCA VYDÁVAJÚ NOVÝ ALBUM GOING GOING GOING, V BRATISLAVE HO PREDSTAVIA SPOLU S JIMMYM PÉ.

Tosca, majstri a inovátori hudobného žánru downtempo, oznámili pred dvomi týždňami svoj návrat na Slovensko. Rakúske duo po viac ako troch rokoch opäť vystúpi v Bratislave s novým repertoárom z nedávno vydaného albumu Going Going Going v spoločnosti domáceho producenta Jimmyho Pé. Elektronický live koncert oboch interpretov sa odohrá 25. marca v klube MMC.

Siedma štúdiovka dvojice Richard Dorfmeister a Rupert Huber vyšla v piatok 10. februára na prestížnej berlínskej značke !K7 a od prvých dní zbiera jednu pozitívnu recenziu za druhou. “Je to príjemný pocit vrátiť sa po 20 rokoch k nášmu pôvodnému zvuku. Po tom, čo sme na poslednej nahrávke experimentovali s vokálmi a rôznymi štruktúrami skladieb, sme sa zamýšľali nad tým, ako a kam sa ďalej posunúť. Prišli sme na to, že naša naozajstná sila leží v koreňoch kapely Tosca, len sme náš zvuk chceli upraviť spôsobom, ktorý je zmysluplný a aktuálny aj pre rok 2017,” hovorí klavirista Rupert Huber. 

Zdá sa, že Tosce sa to s novým počinom Going Going Going podarilo. Návrat ku koreňom určite ocenia skalní fanúšikovia, ale poteší aj ďalších milovníkov kvalitnej elektroniky. Album odoláva ľahkej kategorizácii, keďže sa prikláňa k rôznorodým žánrom ako ambient, funk či house. Pri tvorbe sa vraj Tosca inšpirovali všetkým od synth popu, proto-techna až po tvorbu skladateľa Ennia Morriconeho. Výsledkom je komplexný a celistvý album, ktorý patrí k tomu najlepšiemu z katalógu tohto dua. Britský magazín Clash nazval skladbu “Export Import” “okúzľujúcim dielom digitálnych mágov,”,  zatiaľ čo americký Get Some Magazine označil Going Going Going za to najlepšie, čo Tosca vydali. 

Going Going Going album na Deezeri: https://www.deezer.com/album/14843659 

Slovenskí fanúšikovia sa môžu o výbornej forme rakúskeho zoskupenia presvedčiť už 25. marca v bratislavskom klube MMC. Tosca po boku domáceho producenta Jimmyho Pé predvedú audiovizuálne vystúpenie s VJingom od umelca Luzy Dreams. Koncert je súčasťou ich európskeho turné, počas ktorého navštívia aj Prahu či Budapešť. 

Vstupenky nájdete v sieti Predpredaj.sk za 18 eur. Na mieste cena stúpne na 23 eur v prípade, že sa lístky neminú v predstihu. V cene je zahrnutý aj vstup na afterparty, o ktorú sa postará jeden z členov Tosca Richard Dorfmeister svojím DJ setom v Nu Spirit Clube. 

Predpredaj Tosca live + Jimmy Pé live @ MMC Bratislava: https://bit.ly/Tosca_JimmyPe_BA_2017 
Tosca / Export Import video: https://youtu.be/dWubBIu551M 
Going Going Going album na Deezeri: https://www.deezer.com/album/14843659 
Web Tosca: https://toscamusic.com
Jimmy Pé – Hudson River: https://youtu.be/Vp6lEixM5VM 
Facebook Jimmy Pé: https://www.facebook.com/jimmypeofficial/ 
Facebook Gentle Groove Production: https://www.facebook.com/GentleGrooveProduction 

Zdroj: Alexander Čerevka