Rakúske festivaly lákajú Slovákov – príde Metallica, Placebo, Justice, Skrillex aj Magnetic Man!

VIEDEŇ – Letné festivaly v Rakúsku tradične ponúkajú silné lákadlá aj pre návštevníkov zo Slovenska. Sezónu tradične naštartuje rockový Nova Rock. Festival konajúci sa len 40 kilometrov od Bratislavy odhalil mená svojich prvých kapiel – Metallica, Slayer, Mastodon či The Baseballs.

Žiarivou hviezdou na poli tanečných akcií pre najbližšie leto bude isto Urban Art Forms. Počas prvého júlového víkendu ponúkne vystúpenia umelcov ako Justice, Skrillex, Pendulum či Noisia. Augustový FM4 Frequency zasa na nedávnej tlačovej besede prezradil, že v jeho programe nebudú chýbať Placebo, Magnetic Man či Beatsteaks.

Organizátori najväčšieho rakúskeho hudobného festivalu Nova Rock, ktorý sa uskutoční 8. až 10. júna 2012 v prírodnom areáli Pannonia Fields II blízko dedinky Nickelsdorf, zatiaľ zverejnili prvých 17 účinkujúcich ôsmeho ročníka podujatia. Prvým potvrdeným headlinerom je legendárna americká heavymetalová formácia Metallica. Festival sa koná na lúkach len 40 kilometrov od Bratislavy. Pre návštevníkov zo Slovenska sa opäť plánuje kyvadlová autobusová doprava z Bratislavy na festival a späť. Stovky Slovákov si počas predchádzajúcich ročníkov dokonca vyhraničili vlastný areál aj v stanovom mestečku, nad ktorým viala slovenská vlajka a zábava tu frčala charakteristickým, podtatranským tempom.

Druhým festivalom, ktorý poodhalil svoje tromfy, je tanečný Urban Art Form. Festival sa bude v dňoch 5. až 7. júla 2012 konať na novom mieste – v krásnom areáli Schwarzlsee neďaleko mesta Graz. Najväčší rakúsky festival elektronickej hudby ponúkol už v prvej várke silné mená: Justice, Skrillex, Pendulum, Noisia a Fritz Kalkbrenner. Nový areál navyše ponúka aj skvelé možnosti na rekreáciu, vodné športy a výlety do neďalekých hôr. Pre náročnejších návštevníkov je v okolí k dispozícii množstvo možností na solídne ubytovanie.

Do tretice prichádza s menami prvých účinkujúcich aj tradičný FM4 Frequency festival. V duchu hesla 2 festivaly v jednom ponúka počas 3 dní na 7 pódiách vyše 100 rôznych hudobných zoskupení. Dvanásty ročník FM4 Frequency sa uskutoční v dňoch 16. až 18. augusta v areáli Green Park v meste St.Polten. Akciu počas minulých ročníkov zdobili hviezdy ako REM, Muse, Radiohead či Foo Fighters. Aktuálny dvanásty ročník ponúka v prvej vlne zverejňovania koncerty skupín Placebo, Magnetic Man, Beatsteaks, Tocotronic, Casper, MIA či Saint Etienne. Festival je rozdelený na dennú a nočnú zónu, ktoré sa ideálne dopåňajú a navzájom nerušia. Každý návštevník si tak príde na svoje. Novinkou letného ročníka bude aj zóna pre multimediálne umenie s názvom Art Park, kde dostanú priestor vizuálni umelci, výtvarníci, divadlá ale aj odborníci na kulinárske špeciality.

Vstupenky na všetky festivaly aj klubové koncerty Skalar music sa na Slovensku predávajú exkluzívne v sieti Eventim. K dispozícii je aj pohodlný nákup vstupeniek cez internet.

Festaky


Nova Rock * 8. – 10. jún * Nickelsdorf
Program: Metallica, Slayer, Mastodon, The Baseballs, Machine Head, Within Temptation, Dimmu Borgir, Lamb of God, Killswitch Engage, Opeth, Trivium, Schandmaul, Hatebreed, Oomph!, Lagwagon, August burns red, Devildriver, The Answer a mnoho ďalších…
Vstupenky

Urban Art Forms * 5. – 7. júl * Schwarzlsee Graz
Program: Justice LIVE, Skrillex LIVE, Pendulum El Hornet DJ Set, Noisia, Fritz Kalkbrenner LIVE, Moonbootica, Stephan Bodzin, Turntablerocker, Roni Size, Oliver Koletzki, Umek, Dub Fx, Totally Enormous Extinct Dinosaurus, Dumme Jungs a mnoho ďalších…
Vstupenky

FM4 Frequency * 16. – 18. august * Green Park St.Polten
Program: Placebo, Magnetic Man, Beatsteaks, Sportfreunde Stiller, Tocotronic, Kettcar, Casper, MIA, Saint Etienne, Parov Stelar Band, Frittenbude, Kraftklub, Benga, Flux Pavilion, Andy C, Modestep LIVE, Moguai, John B, Zombie Nation LIVE, Foreign Beggars, Breakage, The Sonic Cubes a mnoho ďalších…
Vstupenky

https://www.facebook.com/skalarmusic
https://www.skalarmusic.at/

Zdroj: SKALAR ENTERTAINMENT GmbH
Publikoval: Redakcia GREGI.NET