RAPOVÉ LEGENDY SÚ SPÄŤ! ORION A ČISTYCHOV VYDALI SPOLOČNÝ ALBUM “MAMUTI L.P.” 

Dlhoroční fanúšikovia rapu sú aktuálne vo vytržení! Dve legendárne mená sa spojili a vytvorili spoločný hudobný projekt! Mená Čistychov a Orion sú v CZ/SK rape už jednoducho obrovské hudobné pojmy. Spoločne majú na konte viacero spoluprác v celkovo rôznom zložení, avšak ich skladby patria k tým absolútne najviac kultovým v rámci domácej scény. Aktuálne, ale stále tlejúce rapové legendy znova zapaľujú oheň v novom albume, ktorý vyšiel aj na vinylových platniach “Mamuti L.P.”.

Doslova “fénixovia” československého rapu, majstri swingov Orion a Čistychov, ktorí napriek tomu svojim nie príliš ambicióznym prístupom ovplyvnili generácie poslucháčov a tvorcov. A sú späť! Hoci sa vo svojej tvorbe stretávajú a pretínajú už viac ako 20 rokov, až teraz prišli so spoločným projektom, ktorý sa z pôvodne plánovaného EP zmenil na plnohodnotné LP – Mamuti L.P.

Člen známej rapovej skupiny “PSH” –  Orion, ako aj kultovej kapely “Názov stavby” –  Čistychov na slovenskej strane, už nenosia vrecovité svetre a obrovské nohavice, ale ich divokosť pretavili do vyzretejších textov a kvalitnej hudobnej produkcie. K skladbám, ktoré časom vznikli zo spoločných hosťovaní ako “Chudáčci, Vaša, Parket či Zelený dym”, pribudli pod balkánskym diktátom DJ-a a producenta Igora Batovanju známe ako “Cut Dem” aj ďalšie úplne nové skladby. Okrem plánovaného poľského rapera Sokola z WWO osud vrhol do cesty aj ďalších účinkujúcich, ako sú Fejbs, Maniak, Delebre z Pio Squad a ďalší beatmakeri DJ Wich a Peter Pann.

“Chalani sú moja srdcovka na scéne, veľmi ich mám obidvoch rada nielen ako umelcov, ale aj ako ľudí. Baví ma tá téma, na ktorú ma vybrali, lebo otvorene hovoria o svojich pocitoch a to je dnes vzácne. Som moc vďačná za túto spoluprácu, je to super song, ktorý je proste pre všetkých, ktorí vedia, čo je dobré”, hovorí nadšene Fejbs, ktorá s chalanmi o pár dní vydáva ku skladbe aj videoklip.

“Pilotní singl, který navazuje na track „Chudáčci“ z roku 2003, nyní vychází s názvem „Dva chudáčci“. Tinu zde střídá vycházející slovenská star Martina Fábová aka Fejbs”, ozrejmuje Orion pokračovanie staršieho hitu.

MAMUTI hip-hopu…

Čistychov a Orion spravili už kopec spoločných vecí a zhruba pred rokom a pol prišiel práve Orion s nápadom spoločného EP ako napísal na sociálne siete – “dáme tomu pomyslnou třešničku na dort”. Nakoniec z vyše roka a pol nahrávania popri svojich projektoch vzniklo komplexné hudobné dielo, Mamuti L.P., ktoré uzrelo svetlo sveta na všetkých platformách teraz v júni.

Názov “Mamuti” je v tomto zmysle celkom viacvýznamové, keďže ja aj Ori sme patrili k skupinám, ktoré patria medzi základné kamene česko-slovenského hip-hopu. Dá sa povedať,  že sme priniesli v praveku oheň a zapálili v našich končinách rapové vatre. Táto symbolika je aj na obale, ako fakt, že ako jedny z mála z našej generácie tento oheň stále držíme. A keďže sme vo väčšine album produkovali v štúdiu s balkánskym producentom a DJ-om Cut Demom, tak aj balkánske hlášky boli častým javom pri produkovaní. Keďže u nich je fráza mamuti častá ako u nás ty k***t alebo v Čechách ty vole, tak keďže u nás sa jedna o Mamuti L.P. , tak na CD sú aj rozpísané významy písmen L a P, treba to brať však s nadhľadom ”, vysvetľuje vznik názvu Čistychov.

Okrem špeciálneho CD nosiča si umeleckí zberatelia prídu na svoje, keďže album “Mamuti L.P.” vychádza aj na vinylovej platni. A uvidíme tieto legendy s novým počinom spoločne aj na pódiu?

“Moje leto bude viac lokálne, pracovne a aj rekreačne, sú tam nejaké koncerty a hrania, kto má záujem zistiť kedy, kde a čo presne, tak nájdu si info na mojich sociálnych sieťach. Každopádne náš prvý exkluzívny koncert “Mamuti show” odohráme na bratislavskom reggae festivale Uprising a klubová tour k albumu bude prebiehať behom októbra/novembra”, uzatvára Čistychov.

ORION A ČISTYCHOV – MAMUTI  L.P.

  1. Mamuti   prod. DJ Wich
  2. 2 Chudáčci (feat. Fejbs)   prod. Cut Dem
  3. Tak sa pozerám (feat. Dyzivv)   prod. Cut Dem, Čistychov
  4. Všechno je v klude   prod. Cut Dem
  5. Team Charlie (feat. Maniak)   prod. Cut Dem, Orion
  6. Legionári   prod. Peter Pann
  7. Krym (feat. Sokol)   prod. Galactic Donuts
  8. Sebareflexia (feat. Dedduh)   prod. Cut Dem
  9. Město neusíná (feat. Eurodel)   prod. Cut Dem
  10. Jason Donovan (feat. Sketa)   prod. Kiki Pro

Čis-T – CD Orion & Čistychov – Mamuti – RUKAHORE SHOP
https://open.spotify.com/album/5DARL3WyzXMOnn1fobVdFB?si=gn_Z4gWKQAWm1FXt6nVSVg
Čis-T (ffm.bio)
https://open.spotify.com/playlist/2T9T1T8zhUmsCgUZ1g1ikx?si=048e56e05dc244a8
https://youtu.be/C2paw7guBPM?si=YWwp4keDSdKvWzbX

Instagram:
Čis T (@cistofficial) • Fotky a videá na Instagrame
orion psh (@orion_psh) • Fotky a videá na Instagrame
KREA production (@krea.production) • Fotky a videá na Instagrame

TS – BRAND MANAŽÉR JANA TRELLOVÁ