Reaction Control 18: Leia Drex – Je dôležité podporovať slovenských autorov!

V sobotu 16. apríla na žilinskej Reaction Control za mixpultom opäť nebudú chýbať ani dámy. Jednou z nich je charizmatická Leia Drex, ktorá sa v Žiline predstaví po prvý krát. Petra pri tejto príležitosti poskytla krátky rozhovor.

Ahoj Petra, začiatok roka býva na klubovej scéne tak trochu uhorkovou sezónou, stihla si okrem práce nejaký relax či cestovanie?
Rok sa začal u mňa smutnejšie, ale čo sa týka cestovania, navštívila som východ Slovenska, kde som sa stihla zrelaxovať a dobiť tak potrebnú energiu.

Leia_2

Pomerne často sa objavuješ na parties v Brne. V čom sú hrania v Čechách iné oproti slovenským? Kde sa Ti hráva najlepšie?
Najlepšie sa mi hráva tam, kde je dobrý dav a cítiť energiu z ľudí. Nedá sa povedať, že sa mi hrá niekde lepšie, niekde horšie, ale v Čechách väčšinou viem, čo očakávať a hrá sa mi tam veľmi dobre.

Si aktívna vo viacerých sférach, máš úzky vzťah k umeniu rôznych smerov, čomu všetkému sa teda venuješ?
Už odmalička bolo pre mňa tak-nejak ľahšie vyjadriť svoje pocity pomocou rôznych foriem umenia ako maľba, fotka, či mix rôznych techník. Baví ma veľmi veľa vecí a stíhať ich všetky je pre mňa teraz čoraz viac náročné, preto fotka ostala už len ako môj koníček a hudbe venujem najviac času. Je ale dôležité, aby si ľudia uvedomovali hodnotu umenia ako súčasť kultúry a podporovali hlavne slovenských autorov, pretože máme kopec talentovaných ľudí.

Leia

V Žiline zahráš na techno stage, kde popri Tebe vystúpia Du´Art, Džejár či Grining…
Veľmi zaujímavá zostava. Myslím, že ľudia ochutnajú naozaj z každého rožka troška, a to doslova. Určite sa teším na svoje vystúpenie, keďže v Žiline ma čaká premiéra.

Na aký set sa môžeme tešiť?
Nechajme sa prekvapiť, kam ma dav zavedie…

Leiu Drex môžete naživo vidieť a počuť napríklad v sobotu 16. apríla v Enjoyclube v Žiline, kde zahrá po boku Du´Arta, Džejára a ďalších djs. Sledujte náš web a pridajte sa k FB eventu, kde vás čaká aj súťaž o free vstup na párty: https://www.fb.com/events/156696764690573/

RC_18 - web

Zdroj: Reaction Control