Real Something presents: The Finally (cz), Darren Eve (uk), Archívny chlapec (sk).

Mladá šumperská kapela The Finally patrí k jedným z objavov českej hudobnej scény. Na svojom jarnom turné po Česku, Poľsku a Slovensku sa zastavia aj v Bratislave a zoberú so sebou aj britského pesničkára Darrena Evea.

O lokálny support sa postará Archívny Chlapec z Kútov. Ďalší koncert Real Something bude už vo štvrtok 24. apríla v bratislavskej Fuge.

The Finally /cz

Za kapelou stoja Jirka Giesl z Dead Pope’s Company, Martin Šťastný z Genius Mess Poets, Tereza Veselková a Vendula Pukyšová. Striedaním ženského a mužského vokálu na podklade výrazných basových liniek, precízných bicích a nežnej gitary vytvárajú zmes rock’n’rollu v dark-popovom šate, často evokujúcu staršiu shoegazeovú vlnu.

The Finally_01_2014 (1 of 1)

Členovia kapely nepopierajú vplyvy The Jesus And Mary Chain či The Raveonettes, dokázali si však nájsť vlastný zvuk a svoje skladby hrajú s nepredstieraným zápalom.

Debutový album Big Love In A Small Town (Drug Me Records) im vyšiel len tento mesiac, hosťujú na ňom Václav Havelka z Please The Trees, členovia Kill The Dandies!, dvojica All In The Golden Afternoon z Austinu či Angličan Darren Eve, ktorý s kapelou aj koncertuje.

The Finally sa prvýkrát v Bratislave predstavia 24. apríla. Súčasťou koncertu bude aj špeciálna videoprojekcia plná pravej sudetskej atmosféry.

www.thefinallyband.com
https://thefinally.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/thefinallyband
https://www.youtube.com/watch?v=lJS0onmAhSc
https://soundcloud.com/the-finally/sets/big-love-in-a-small

Darren Eve /uk

Britský pesničkár momentálne žijúci v Českej republike. Skladby tvorí kombináciou elektrickej i akustickej gitary, hlasu, pedálov a „zvláštnej“ analógovej krabičky s efektami. V Bratislave zahrá akustický set.

darren

https://darreneve.info/
https://darreneve.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/evedarren

Archívny chlapec /sk

Archívny Chlapec začal pôvodne ako sólo projekt jedného človeka. Postupne sa rozrástol na viacčlennú kapelu bez nejakého bližšieho obmedzenia pokiaľ ide o štýl hudby, nástrojové alebo aj personálne obsadenie. Archívny Chlapec robí hudbu so striktne slovenskými textami a s presahmi do rozličných žánrov.

Na koncerte si môžete pozrieť aj putovnú výstavu fotografií mladého šumperského fotografa Františka Spurného.

Real Something presents
The Finally (cz), Darren Eve (uk), Archívny chlapec (sk)
24.4. 2014, 20.00, Fuga, Bratislava
https://www.facebook.com/events/228523420688749/

The Finally_Darren Eve_Real Something

Zdroj: Real Something