Red Bull Music Academy Bass Camp po prvý raz v Bratislave!

Svetoznáma Red Bull Music Academy prichádza do Bratislavy s projektom Bass Camp vo svojej česko-slovenskej premiére. Od 14. – 16. februára 2014 zavládne v priestoroch Cvernovky tvorivá atmosféra.

Pätnásť vybraných slovenských a českých hudobníkov, inštrumentalistov, DJs a nadaných zvukových vizionárov sa bude počas workshopov učiť od tých najlepších zo sveta hudobného priemyslu. Výsledkom budú unikátne nahrávky, vytvorené priamo v špeciálne zriadených nahrávacích štúdiách. Účastníci RBMA Bass Camp Bratislava si večer spolu s lektormi a ďalšími pozvanými hosťami zahrajú v najobľúbenejších kluboch mesta.

Morgan Geist - Performance

Red Bull Music Academy má pätnásť rokov. Osláviť to s ňou do Bratislavy príde niekoľko producentských hviezd svetového formátu. O svoje skúsenosti a know-how z oblasti hudobného biznisu sa s pätnástkou talentovaných účastníkov prostredníctvom workshopov, štúdiových lekcií a vystúpení podelia medzinárodne uznávaní hudobní veteráni” ako Hudson Mohawke, Lindstrøm, Maurice Fulton, Darq E Freaker, Seiji a Koreless. Tri dni si hudobníci v inšpiratívnych priestoroch Cvernovky a Bavlny budú vymieňať energiu, aby vzniklo niečo nové. Večer sa postupne predstavia v Nu Spirit Clube, KC Dunaj a Slovenskom rozhlase a jedinečnú atmosféru Red Bull Music Academy v lokálnej verzii si tak budete môcť vychutnať aj vy. Zároveň vás počas celých troch dní budeme v reálnom čase zásobovať informáciami a zaujímavosťami z diania v Cvernovke. Exkluzívne rozhovory s účastníkmi, lektormi a umelcami prinesie náš mediálny partner, Radio_FM.

Red Bull Music Academy je putovná séria hudobných workshopov a festivalov, počas ktorej umelci z celého sveta uzatvárajú partnerstvo v mene hudby. Predstavte si zvukové laboratóriom, visuté záhrady mýtického Babylonu a vizionárske nahrávacie štúdio v jednom, a ešte oveľa viac. V roku 2014 bude našou základňou Tokio.

Martyn - Performance

Prvá RBMA sa uskutočnila v roku 1998 v Mekke elektronickej hudby – Berlíne, a odvtedy navštívila mnoho svetových metropolí. V každej vyrástlo centrum so špičkovo zariadeným nahrávacím štúdiom, rozhlasovým štúdiom, prednáškovou sálou či špeciálnou inštaláciou tradičných i novátorských vizuálnych umelcov. Účastníci workshopu sa vďaka tomu môžu sústrediť iba na prácu s kolegami z celého sveta, výmenu informácií a skúseností, prednášky rešpektovaných lektorov, medzi ktorých patrí napríklad Bob Moog, Nile Rodgers, Steve Reich, Kim Gordon, Flying Lotus, Giorgio Moroder, Erykah Badu, Bootsy Collins, Brian Eno, Richie Hawtin, Tony Allen, Q-Tip, Sly & Robbie, Chuck D, M.I.A., James Murphy či Moodymann.

Aj priestory, v ktorých sa RBMA koná, majú vždy jedinečný „genius loci“. V Bratislave je to objekt pôvodných cvernových tovární, tzv. Cvernovka na Páričkovej ulici. Zažila dve svetové vojny, tri storočia, štyri generácie a päť politických režimov. Najstaršia budova komplexu, ktorá kedysi plnila funkciu pradiarne, pochádza z rokov 1904 až 1905 a v súčasnosti predstavuje národnú kultúrnu pamiatku. Workshopy pre účastníkov sa budú konať v Ateliéri Bavlna na prvom poschodí Cvernovky. Už dávno sa v nej nevyrába bavlna, dnes žije najmä umením na princípe súkromných ateliérov pre kreatívne pracujúcich ľudí: fotografov, animátorov, grafikov, freelancerov, architektov, dizajnérov… Industriálny charakter a “vzdušnosť” Cvernovky inšpiruje a podporuje tok kreatívnej energie, preto je ako miesto konania Red Bull Music Academy Bass Camp Bratislava ideálna.

Sprievodný program Red Bull Music Academy Bass Camp:

Red Bull Music Academy Night with Hudson Mohawke
14. február 2014 o 20:00 h v NuSpirit Clube
Main room: Hudson Mohawke, Darq E Freaker, Pjoni & INK Midget, FVLCRM
Bar room: Foolk, Side9000, FNTM, Jimmy Pé
Entry: do 22:00 – 6 €, po 22:00 – 9 €, po 5:00 – 4 €

Red Bull Music Academy Night with Lindstrøm
15. február 2014 o 21:00 h v KC Dunaj
Main room: Lindstrøm (Live) , Maurice Fulton, Seiji, Bad Mojo
Bar room: Biomat, DTonate, Nobodylisten, Dalyb
Entry: 9 €

Red Bull Music Academy Live Concert with Koreless
16. február 2014, Komorné štúdio Slovenského rozhlasu, Bratislava
Headliner: Koreless (live perfomance), Fallgrapp, Never Sol
Entry:  Free – do zaplnenia štúdia. Pozor, kapacita je limitovana! Kto prv príde…

Nalaďte si Red Bull Music Academy Radio, vypočujte si exkluzívne rozhovory a sety lektorov elektronickej hudby na www.rbmaradio.com.

Sledujte web www.redbull.sk/musicacademy, náš  Facebook a Twitter a nič vám neutečie!

RBMA_bass camp A3_04

Zdroj: Red Bull Music Academy Bass Camp Bratislava