Red Bull Music Academy night: Artwork z Magnetic Man a Cirim.

Bratislavský Nu Spirit Club sa v sobotu 27. apríla 2013 stane dejiskom Red Bull Music Academy Night. Pri príležitosti 15. ročníka chýrnej Akadémie, Nu Spirit hostí Artworka z formácie Magnetic Man z UK a do klubu zavíta spolu s ním aj Cid Rim zo susedného Rakúska. V rámci večera ďalej vystúpia skvelí domáci DJs Stratasoul, Ink Midget, Abu, Džunyja, Biomat a Siba.

ARTWORK (Magnetic Man, UK)

Za značkou Magnetic Man stoja hneď traja krstní otcovia dubstepu – Skream, Benga a Artwork, ktorí svoje tri počítače menia na hutnú a vtieravú zmes hudobných nástrojov, beatov a rytmov, presahujúcich hranice pôvodného žánru, dubstepu. Práve tretí menovaný Artwork je headlinerom Red Bull Music Academy Night. Arthur ‘Artwork’ Smith, z londýnského predmestia Croydon, sa zaoberá štýlmi house, techno, UK Grime a londýnskými beatmi od polovice 90tych rokov. Založil ur-dubstep Croydon label Big Apple v rovnomennom obchode a vydal vplyvné „Red EP“v roku 2002. Jeden z lektorov Red Bull Music Academy v roku 2011 v španielskom Madride už za týždeň rozpumpuje Nu Spirit Club.

20130420-091624.jpg

Pozrite si prednášku Artworka na Red Bull Music Academy: https://www.redbullmusicacademy.com/lectures/artwork–original-croydon-cre

CID RIM (LuckyMe, Affine, TLM / Vienna)

Viedenský rodák Clemens Bachera vystupujúci pod prezývkou CID RIM. Jeho svet sa točí okolo bezhraničnej mágie a mýtického vzorca funku. Tento 25-ročný profesionálny jazzový bubeník a lektor dlhodobo spolupracuje s ďalším viedenským talentom Dorianom Conceptom pod hlavičkou projektu JSBL. Tu zbieral prvé producentské skúsenosti s elektronickou hudbou. Premenlivá, funkom nasiaknutá hudba, prepracované sekvencie bicích doplnené jemnými syntetizátorovými melódiami, hiphopom a inšpiráciou v 70tych rokoch.

20130420-091635.jpg

Živá, organická hudba je jeho devízou. Za minuloročné album na labely LuckyMe si ho cenia všetky zásadné alternatívne hudobné médiá. Nedávno predstavil svoje hudobné chuťovky v legendárnej relácii Solid Steel na rádiu BBC. Cid Rim nosí číslo 8.

https://www.facebook.com/cidrim, https://www.affinerecords.com

Večer Red Bull Music Academy Night začína o 20:00 v Nu Spirit Clube (Šafárikovo nám. 7, Bratislava, nuspirit.sk). Vstupné / Entry: 3 EUR

DJs: Artwork (UK), Cid Rim (AT), Stratasoul, Ink Midget, Abu, Džunyja, Biomat, SibA

Stiahnite si aplikáciu Red Bull Music Academy Radio, aby ste počas Akadémie nezmeškali ani jednu session. Oficiálna stránka Red Bull Music Academywww.redbullmusicacademy.com, alebo kliknite na redbull.sk/rbma

Hlavným mediálnym partnerom Red Bull Music Academy je rádio_FM: radiofm.sk

Red Bull Music Academy oslavuje tento rok jublejný 15. ročník. Vybraní muzikanti, DJs, speváci, MCs, orchestrálni skladatelia, či digitálni beatmejkri sa od 28. apríla do 31. mája stretnú na vysnenom workshope v New York City, ktorý ponúkne celú škálu skvelých príležitostí. V betónovej džungli, ktorá nikdy nespí, budú spolu tvoriť, jamovať, počúvať přednášky a po večeroch hrať vo vyhlásených newyorkských kluboch s umelcami ako: Flying Lotus, DJ Rashad, Erykah Badu, Masters at work, Fourtet, Metro area, alebo Afrika Bambataa!

20130420-091643.jpg

Zdroj: Nu Spirit