Reggae novinka od kapely Červený Bicykel

„Preskoč vlastný tieň, zaži pekný deň. Možno, že už ďalší nepríde.“ Spieva sa v refréne novej piesne od multižánrovej kapely Červený Bicykel. Veselá hudba v štýle reggae, ale so smutným textom. Skladba totiž v sebe nesie hlbšie zamyslenie nad stratou priateľa.

„Asi pred 15 rokmi som žil v škótskom Edinburghu, kde som pracoval a hrával muziku na ulici. Práve tam som spoznal skvelého hudobníka Jasona, s ktorým sme toho spolu za krátky čas veľa prežili a hudobne sa výrazne ovplyvnili. Žiaľ tento príbeh sa skončil tragicky a Jason odišiel do rock and rollového neba. Prešlo veľa rokov, ale až teraz prišiel čas predstaviť verejnosti pieseň Preskoč vlastný tieň. Okrem spomienky na kamaráta nesie v sebe aj odkaz, že si treba užívať a vážiť každý deň. Nikdy nevieme, ktorý môže byť posledný“ povedal autor a líder kapely Viťo Chrappa.

Na piesni sa producentsky podieľali talentovaní zvukoví majstri Majo Džubák a Andrej Marichel. Jemné vokály naspievala moderátorka a speváčka Martina Comisso. Tak, ako pri predchádzajúcich singloch, kapela si dáva záležať aj na vizuálnej stránke. Videoklip nakrútil filmár Roman Chrappa, ktorý šikovne prepojil nakrútené obrázky s AI animáciou v štýle impresionizmu. Červený Bicykel má za sebou jeden album s názvom Nechaj sa zviesť a druhý je už na ceste.

Skupina na seba nedávno upozornila chytľavým singlom Pútnik, ktorý je aj titulnou skladbou k novému dokumentárnemu filmu Via Slovakia. Do kín sa dostane 14. novembra. Kapela, ktorá hrá v zložení  Viťo Chrappa – spev a gitara, Michal Konopeus – elektrická gitara, Jaroslav Dutka – bicie a Roman Bekö – basgitara, si počas leta zahrala na pekných mestských akciách. Najbližšie si ju môžete vychutnať 29. septembra na dúbravských hodoch v Bratislave.

TS