Registrácia na Jump Slovensko 2014 otvorená.

Nezisková organizácia Voices dnes otvorila registráciu účastníkov na tretí ročník konferencie Jump Slovensko 2014. V stredu 15. októbra sa v bratislavskom Technopole stretnú ľudia, ktorým Slovensko nie je ľahostajné.

Jump Slovensko 2014 je tretí ročník najväčšej konferencie neziskových iniciatív a organizácií. V doobedňajšej časti programu vystúpi jedenásť spíkrov s príbehmi o svojej práci, úspechoch aj neúspechoch. Pozvanie prijali okrem iných zakladateľka integračného centra a organizátorka festivalu Jašidielňa Soňa Holúbková zo Žiliny, odborník na extrémizmus a politické násilie Lars Erik Berntzen z Nórska, jazykovedkyňa a zakladateľka o. z. S(z)lomarát Lucia Satinská, koordinátorka medzinárodného urbanistického festivalu reSITE Milota Sidorová či študent, nadšenec a milovník kávy Michal Molčan z Nitry.

Poobede sa účastníci rozdelia do piatich Nápadísk, aby sa vzájomne spoznali, podelili o podnety a skúsenosti a diskutovali na témy ako spolupráca so školami, s verejnou správou či médiami, ako zvládať nenávistné prejavy či poraziť extrémizmus. Po oficiálnej časti programu čaká na účastníkov AfterJump – priestor na oddych, zdieľanie a zábavu. Účastnícky poplatok je 20 EUR. Kompletný program a registračný formulár nájdete na www.jumpslovensko.sk.

„Konferencie Jump vytvárajú užitočný a inšpiratívny priestor na zdieľanie nápadov, v ktorých ide o to, aby naša krajina bola lepšou. Veľmi si vážim, že sme túto iniciatívu Voices mohli cez program Aktívne občianstvo a inklúzia podporiť,“ hovorí Peter Medveď, riaditeľ Nadácie Ekopolis. „Podujatie bude tento rok jedinečné tým, že chceme aspoň na desiatich gymnáziách a stredných školách na celom Slovensku usporiadať školské viewing parties – stretnutia pedagógov a študentov, ktorí budú doobedňajší program pozerať spolu v priamom prenose. Získajú tak užitočné informácie, dobrú energiu a pestré inšpirácie. Prostredníctvom príbehov spoznajú konkrétnych ľudí, ktorí robia niečo užitočné pre svoje okolie,“ dodáva Ivan Ježík, vedúci organizačného tímu a riaditeľ Voices.

Jump Slovensko 2014 sa koná v stredu 15. októbra v bratislavskom Technopole. Organizátorom konferencie je Nezisková organizácia Voices. Podujatie sa uskutoční vďaka podpore Islandu, Lichtenštajnska a Nórska prostredníctvom Programu aktívne občianstvo a inklúzia, ktorý realizuje Nadácia Ekopolis v spolupráci s Nadáciou pre deti Slovenska a SOCIA – nadácia na podporu sociálnych zmien. Neformálnu konferenciu Jump Slovensko 2014 podporili aj hlavní partneri Nadácia Orange a Občianske združenie VČELÍ DOM.

Jump Slovensko 2014_logo

Zdroj: Voices