Retorik a Neznámy menia Slovensko na „púšť“!

Alternatívna kapela Retorik z Dolného Kubína po zverejnení svojho debutového albumu „ZVUK“, vydáva svoj prvý oficiálny videoklip.

Klip je obrazom vnútorného nepokoja v duši človeka a vykresľuje aké ťažké je oslobodiť sa z okov prehnitej spoločnosti, ktorú sám tvorí“, hovoria členovia alternatívnej kapely, ktorá sa skladá z troch chalanov hrajúcich na gitarách a bubeníčky.

12041644_10208367099320457_609143850_o

Na začiatku sme sa ako kapela nemohli zhodnúť, ktorá pieseň je tá správna na natočenie klipu. Potom nám napadlo, že práve naši fanúšikovia by mali rozhodnúť, ktorá pieseň stojí za to, aby mala videoklip. Vytvorili sme na internete anketu, ktorú vyhrala skladba – Púšť. Som rád, že práve táto pieseň dostala najviac hlasov, pretože na koncertoch vždy burcuje davy a priznávam sa, že to bol aj môj tajný tip“, dodáva Ľuboš.

Tvorcom videoklipu je Anton Kajan. V klipe okrem samotnej kapely účinkuje aj talentovaný umelec Radim Neznámy. Zaujímavosťou je, že Radim vytvoril jedinečný obraz, ktorý nemôžete vidieť nikde inde, iba v tomto videoklipe. Vytvorili tu takzvaný „obraz v obraze“, kde Radimove umelecké dielo vzniká a zároveň zaniká spolu s videoklipom.

12020140_10208367100320482_1852923872_o

Natáčanie klipu trvalo dva dni od skorých ranných hodín, až do neskorej noci. „Od začiatku sme chceli niečo viac, ako len natočiť klip, kde sa budeme pretŕčať s nástrojmi. Scenár je napísaný tak, aby samotný text piesne a vizuál videoklipu vytvárali plynulý príbeh. V skratke by som mohol povedať, že videoklip je svedectvom o dvoch rozdielnych cestách v našom živote, kde jedna cesta znamená bohatstvo a moc a druhá zase slobodu a návrat ku koreňom“, vyjadril sa člen kapely Ľuboš.

Alternatívna kapela Retorik vznikla na jeseň v roku 2012 v Dolnom Kubíne. Na konte majú štúdiový album „ZVUK“, z ktorého pochádza aj pieseň „Púšť“. Po vydaní albumu odohrali úspešné turné v troch krajinách (SR,CZ,PL), ich tvorba sa objavila aj na výberovej kompilácii Heat Connector a naposledy ste ich mohli počuť naživo v Žilinskom rádiu – Rádio X.

Viac informácii o kapele, Antonovi Kajanovi, Radimovi Neznámom nájdete na týchto linkoch:
https://www.facebook.com/retorik2013
https://bandzone.cz/retorik
https://www.facebook.com/radim.neznamy
https://www.facebook.com/anton.kajan.cinematographer

 

Zdroj: RETORIK