REVENGE DIVISION odhaľujú sivú eminenciu!

Chalani z Považskej Bystrice práve vypustili do sveta v poradí už druhý album s názvom „The Grey Eminence“REVENGE DIVISION stavili na poriadnu porciu sviežej energie, moderných postupov a chytľavých melódii! Celý album môžete nájsť na ich youtube kanály (link pod textom), kde je dostupný zadarmo k vypočutiu. 

Kto je sivá eminencia? 

„Téma neurčitej osoby, ktorá má moc ťahať za nitky, mi príde ako zaujímavá a zároveň mystická téma na zamyslenie. Existuje postava, ktorá má tú moc ovplyvniť beh dejín? Ako symbol pre tento album sme zvolili chobotnicu, pretože tá podobne ako šedá eminencia rozťahuje svoje chápadlá a v skutočnosti nevieme, kto stojí za oponou. Tento symbol si tiež môžete všimnúť na covere albumu.„ prezrádza Tomáš.

Album sa nahrával vo viacerých etapách. Bicie sa nahrali v GM studio, o vokály sa postaralo Seabeast Production, Jakub Kontra si zobral na starosť gitary a bicie a samotný mix a mastering prebehol pod taktovkou Tonda Smrčku a jeho Seabeast Production.

Chalani rovno s albumom vypúšťajú aj nový videoklip k piesni „The Tank“

O čom pojednáva?

„Točili sme ho v Kuneradskom kaštieli, ktorý je už vyhorený. Celý dej je poňatý v metaforickej rovine. Zobrazuje boj dvoch osôb so skutočnými ale aj s fiktívnymi problémami. Unesení sa ocitnú nečakane v neznámom priestore z ktorého sa musia dostať von, ak sa chcú zachrániť, čo symbolizuje životný problém alebo obdobie, z ktorého sa človek musí dostať a prekonať na tejto ceste rôzne prekážky. Môžete si všimnúť obesenca, ktorý svoj boj už vzdal a zároveň je tam aj pripravená slučka ako symbol kapitulácie, no on si vyberá bojovať ďalej. Taktiež si môžete všimnúť vojakov, ktorí sa následne rozplynú. Táto situácia symbolizuje, že množstvo problémov si ľudia vytvárajú sami a v skutočnosti existujú len v ich hlavách. Záver môže na prvý dojem zmiasť, no v skutočnosti sa ukazuje, že záchrancovia sú vlastne únoscovia. Zvyšok už prenechám na vašu fantáziu.“ vraví Tomáš.

Vizuálna stránku si zobral na starosť Jozef Pobočík, ktorý pomocou akrylových farieb a kartónu vytvorili maľby ku každej jednej piesni. Námety jednotlivých obrazov vystihujú myšlienku a zároveň aj atmosféru piesní. O grafickú postprodukciu sa postarala Iveta Doležalová, ktorá zároveň nahrala aj husle do dvoch skladieb.

Krst prebehne v rodnom meste, v Považskej Bystrici, v klube Apollo – 25. marca 2017, kde odznie celý album „The Grey Eminence“. Spolu s nimi vystúpia aj Landless a Arilade.

FB event: https://www.facebook.com/events/1839093963000703/

6. máj 2017 – Randal Club, Bratislava – ZLEJEfest s GOD DEFAMER, NAHUM…
FB event: https://www.facebook.com/events/1846792842264419/

22.  apríl 2017 – Dom Kultúry, Nová Bystrica – Metal Storm vol.3 s All Against Nothing, Landless, Jamming With the Devil
FB event: https://www.facebook.com/events/235735393501618/

Viac o novom albume a histórii kapely sa môžete dozvedieť priamo z videorozhovoru na linku – https://hlukoskop.sk/hlukoskop-ep-43-revenge-division/

Album k vypočutiu: https://www.youtube.com/watch?v=Csr2useDuLo
Videoklip: https://www.youtube.com/watch?v=M80gFLgzzv4&t
Facebook: https://www.facebook.com/revengedivision/
Bandzone: https://bandzone.cz/revengedivision
Youtube kanál: https://www.youtube.com/user/RevengeDivisionSK
Kontakt: revengedivisionsk@gmail.com

Autor: Lukáš „Bukáčo“ Polák – šéfredaktor/Hlukoskop.sk