Richard Müller a jeho HLASY dva krát vypredali bratislavské NTC!

HLASY Richarda Müllera a skupiny Fragile dva krát za sebou vypredali bratislavské NTC! Zaplnenej hale predviedli dokonalé hudobné majstrovstvo a v publiku spôsobili zimomriavky, slzy a nadšené standing ovations. Priamo na pódiu si Richard Müller a skupina Fragile za album HLASY prevzali dvojitú platinovú platňu! 

Dva krát vypredané NTC, úžasná atmosféra a dokonalé hudobné majstrovsto! Tak to vyzeralo na bratislavskom koncerte  Richarda Müllera a skupiny Fragile. Diváci tlieskali, spievali si a reagovali nadšeným potleskom. Fantastické spevácke výkony vyvolali v publiku zimomriavky, slzy a nadšené standing ovations. Triumfálny úspech zažili HLASY na takmer 40-tich koncertoch po celej Českej aj Slovenskej republike, kde predviedli Richardove hity vo famóznych úpravách „a cappella“ bez použitia jediného nástroja! Okrem dychvyrážajúcej interpretácie skladieb si diváci užili aj vtipné moderovanie Richarda Müllera a Braňa Kostku.

20131113_006

„Turné nebolo veľmi jednoduché, ale zvládli sme to. Doteraz sme odohrali 39 koncertov. Som veľmi spokojný. V skupine Fragile som si našiel nových priateľov aj spolupracovníkov. To sú pre mňa veľmi pozitívne chvíľe.“ Priznáva Richard Müller.

Projekt HLASY nemá na našej hudobnej scéne obdoby. Hity „Nočná optika“, „Tlaková níž“, „Nebude to také ľahké“, „Naša láska letí“ či „Po schodoch“ zaspievali s Richardom Müllerom speváci Braňo Kostka, Soňa Norisová, Jana Golisová, Helena Krajčiová, Svetlana Rymarenko, Slavo Košecký, Vilo Csontos a Kamil Mikulčík. V NTC si na pódium prizvali aj spevákov Kamilu Apetauer Vyskočilovú a Petra Lacha, ktorí pomáhali pri alternácii. Pre skupinu Fragile bolo včerajšie vystúpenie presne tisíce v ich histórii. 

20131113_095

„Je to úžasné turné, ktoré si veľmi užívame a sme veľmi radi, že sa to ľuďom páči. Trocha neskromne musím povedať, že všetky koncerty majú skvelú atmosféru a odozva hľadiska bola vždy výborná. Veríme, že aj v budúcom roku sa s Richardom stretneme. Samozrejme chytíme každú príležitosť za pačesy a budeme sa snažiť priblížiť k sebe.“ Teší sa šéf skupiny Fragile Braňo Kostka.

Realizácia projektu Hlasy si od prvej skúšky po vydanie albumu vyžiadala deväť mesiacov náročnej štúdiovej práce. Výsledok však stojí za to! Richard Müller a skupina Fragile si za album HLASY prevzali dvojitú platinovú platňu! Klasickú im  odovzdal šéf vydavateľstva Universal Music Peter Riava. A špeciálnu vo forme obrazu pre Richarda namaľoval výtvarník František Lipták.

20131113_160

„Nevylučujem ďalšiu spoluprácu so skupinou Fragile v budúcnosti. Záleží však aj na druhej strane, protože Fragile sú veľmi vyťažená kapela. Mám kopec pekných piesní, ktoré by boli na toto aranžmán ako stvorené. Bola by škoda, keby sme to nevyužili…“ Prezradil Richard Müller.

Dychvyrážajúcu formu interpretácie si nenechajte ujsť na pridaných koncertoch 30.11. vo Zvolene v Dome kultúry Podborová, 1.12. v Trenčíne v Piano clube, 2.12. v Prievidzi Dome Kultúry a 3.12. v Žiline v Dome odborov. Vstupenky na turné HLASY si môžte kúpiť na  https://predpredaj.zoznam.sk/predaj-listkov/277/Richard-Muller—Fragile-Turne–HLASY- a na facebookovej stránke Richarda Müllera.

TURNÉ   HLASY – pridané koncerty
30.11.  sobota 19:00 Zvolen – Dom kultúry Podborová
1.12.    nedeľa 19:00 Trenčín – Piano club
2.12.    pondelok 19:00 Prievidza – Dom Kultúry
3.12.    utorok 19:00 Žilina  – Dom odborov

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: René Miko