Rise Against zahrají v Praze už za dva týdny, večer zahájí From Our Hands!

Americká skupina Rise Against se už za dva týdny vrátí do Prahy, aby svému početnému českému publiku osobně představila aktuální album Wolves.

Večer 5.června 2018 v pražském Foru Karlín zahájí slovenští punkrockeři From Our Hands. Tato bratislavská kapela se zformovala v roce 2007 na pozůstatcích skupiny Trans Panama a do dnešního dne vydala včetně jednoho minialba čtyři nahrávky. V listopadu loňského roku zveřejnili From Our Hands skladbu Invincible, ke které pořídili stejnojmenný videoklip a momentálně již intenzivně skládají další nový materiál. Na koncertě zahraniční skupiny nehostují poprvé, v minulosti takto vystoupili např. po boku kapel From Autumn To Ashes nebo August Burns Red.

Rise Against

Skupina Rise Against, založená v roce 1999, zahájila svoji kariéru u nezávislého vydavatelství Fat Wreck Chords, pod jehož hlavičkou stihla vydat dvě alba – debut The Unraveling (2001) a Revolutions per Minute (2003). Úspěch, který na „undergroundové úrovni“ obě desky zaznamenaly, skupině v roce 2003 vynesl nahrávácí kontrakt s prestižním major labelem Geffen a s vydáním alba Siren Song Of The Counter Culture nabrala kariéra Rise Against strmý vzestup. Se čtvrtou deskou The Sufferer & The Witness se skupina poprvé umístila v TOP 10 prodejní hitparády Billboard 200 a s pátou Appeal To Reason se probojovala ještě výš, až na třetí pozici. Následovalo album Endgame (2011), které kapelu katapultovalo na 1.místo v TOP rockových albech v Billboardu. Všechny čtyři nahrávky vydané pod křídly Geffenu dosáhly navíc na platinový prodejní statut v Kanadě a na zlatý certifikát ve Spojených státech.

V roce 2014 se příznivci Rise Against dočkali sedmého alba The Black Market, kterým kapela své prvenství v přehledu nejlepších rockových alb v Billboardu obhájila a na nějž vloni v červnu navázala novinkou Wolves. Ta stanula v hitparádě Billboard TOP 200 na 9.místě a stala se tak pátou deskou Rise Against, která si to okamžitě po vydání zamířila rovnou mezi desítku nejlepších alb.

Vstupenky jsou v prodeji na ticketpro.cz a goout.cz.

Zdroj: TS