Robert Burian nahral nový album a ešte pred vydaním ho celý zverejnil na Deezeri.

Najúspešnejší slovenský DJ a producent, autor hitu Žijeme len raz, Robert Burian, vydáva svoj druhý radový album. Spieva na ňom Dara Rolins, Mária Čírová i hviezda maďarského X-faktoru, Nikolas Takács.

Rok 2014 je významným rokom Roberta Buriana. Po štyroch rokoch od debutu Sound Park sa rozhodol vydať nový album, ktorý pomenoval jednoducho 2014.

„Počas rokov, ktoré prešli od vydania môjho prvého albumu som veľa pracoval na zdokonaľovaní svojej tvorby a zvuku. Študoval som a skúšal nové metódy, aby som pre svojich fanúšikov pripravil len to najlepšie. Z nového albumu sa veľmi teším. Pre mňa a môj hudobný život je to významný krok a dúfam, že rovnakú radosť budú mať aj moji fanúšikovia, keď si album vypočujú,“ prezradil Robert Burian.

Nový album, ktorý oficiálne vychádza až v pondelok (14.7.), si fanúšikovia môžu vypočuť už dnes v exkluzívnom pre-streame na službe Deezer. Nachádza sa na ňom 14 skladieb, v ktorých hosťuje viacero zaujímavých spevákov a hudobníkov: Dara Rolins, Igor Kmeťo, Agnes a Mária Čírové, Michael Burian, Adrian Janeček a Nikolas Takács.

„So všetkými menovanými sa mi pracovalo veľmi dobre, rýchlo a spoľahlivo. Najviac sa mi páčilo, že všetci pristupovali k svojej práci zodpovedne a profesionálne,“ pochválil Robert hostí na albume.

Aktuálnym spievaným singlom z albumu 2014 je skladba Higher Ground, v ktorom dominuje výrazný zamatový hlas Nikolasa Takácsa.

„Nikolas je spevák, ktorý sa rýchlo adaptuje do akéhokoľvek hudobného štýlu a vie vycítiť dušu skladby. Je to príjemný človek so silnou pracovnou morálkou a odhodlaním,“ dodal Robert.

Na albume sa taktiež nachádza aj remix hitu Keď sme sami skupiny Hex. Zaujímavosťou nového albumu je to, že každá skladba bude mať aj obrazovú podobu.

„Súčasťou konceptu albumu je aj koncept videa. Klipy budú žánrovo veľmi odlišné, rovnako ako celý album. Od úplne uletených efektových klipov, až po veľké výpravy za hranice, tam bude všetko. Momentálne sú vonku videá k skladbám Veľký plán, I’m Coming, Get Up, Sunshine a photoslide video k piesni Tvoj hlas. Už čoskoro zverejníme nový videoklip ku skladbe Higher Ground, čo je klip naozaj jedinečný a plný nových fotografických a efektových vychytávok,“ priblížil chystaný videoklip manager Roberta Buriana, Igor Suja z agentúry StarDuck.

Nový album Roberta Buriana s názvom 2014 vychádza v hudobnom vydavateľstve Universal Music. Každý fyzický nosič bude obsahovať aj špeciálny voucher s dvojmesačným free účtom na Deezeri.

https://www.youtube.com/watch?v=tZskQLUNQck

Robert Burian – 2014
(pre-stream albumu na Deezeri)
https://www.deezer.com/artist/138690

facebook Roberta Buriana:
https://www.facebook.com/RobertBurian.zijeme.len.raz

Robert Burian-2014 Deezer

Zdroj: Universal Music s.r.o.