Robert Pospiš & Martin Sillay sa spojili s poetkou Milou Haugovou. Vypočujte si nový singel s videoklipom od Lukáša Terena.

Videoklip k prvému singlu z albumu Srna pozerajúca na Polárku, ktorý bude poctou poetickému svetu Mily Haugovej, prichádza krátko po tom ako rešpektovaná poetka získala prestížne ocenenie Zlatá Vlna. Autorom sugestívneho videoklipu ku skladbe Šťastie / Skoro nikto sa už na nič nepamätá je režisér a filmár Lukáš Teren. „Je to skladba, ktorá dokáže pohnúť priestorom. Mila rozpráva o mimoriadne krehkých veciach. Strhujúco a citlivo zároveň. Tak ako to vie iba ona. Okamžite po nahratí sme vedeli, že sa podarilo niečo neopakovateľné. Veríme, že rovnaký pocit budú mať aj poslucháči,“ dodáva k novinke Robert Pospiš.

Výnimočná spolupráca naprieč generáciami

Samotná Haugová prevedie poslucháča celou nahrávkou svojím nezameniteľným prednesom. Za hudbou, hudobnou produkciou a celkovým zvukovým dizajnom výnimočnej hudobno-poetickej cesty stojí hudobná dvojica Robert Pospiš & Martin Sillay. “Sú spojenia a spolupráce, ktoré sa podaria len raz za život. Milina poézia rezonuje s neuveriteľnou intenzitou. Je plná hudby. Samozrejme. Tak ako všetko vzácne. Pre nás s Martinom bolo obrovskou cťou môcť zhudobniť časť sveta, ktorý vytvorila. Mila nám dala absolútnu slobodu a dôveru. A to si nesmierne vážime. Album, ktorý sme vytvorili aj na základe výberu poézie, za ktorým stál Martin Solotruk, je neuchopiteľný a mimoriadne pestrý. 10 skladieb / 10 prostredí / 10 príbehov. Do tejto nahrávky sme sa ponorili tak hlboko, ako sme dokázali. Verím, že to budú vnímať aj poslucháči. Mila je len jedna,” vysvetľuje mimoriadne intenzívnu spoluprácu hudobník a producent Robert Pospiš Unikátny hudobný album vyjde vo formáte, ktorého súčasťou budú aj vybrané básne. Vznikne tak jedinečný výber z diela, ktorý zostavil Martin Solotruk, renomovaný slovenský básnik a riaditeľ medzinárodného festivalu poézie Ars Poetica. Album Srna pozerajúca na Polárku vyjde vo vydavateľstve Real Music House v spolupráci s vydavateľstvom Ars Poetica.

Videoklip, ktorý zachytil tep poézie

„Pod majestátnymi platanmi, kde farba jesenných listov tancuje vo vetre, vznikol videoklip k skladbe “Šťastie / Skoro Nikto sa už na nič nepamätá”. Inšpirovaná poéziou Mily Haugovej, Melánia Ondrejčíková sa nechala uniesť do dervišského tanca. Lúče svetla hľadia tvár, farebná harmónia pohybu a hudby splýva v súzvuk. Poézia a tanec sa prepletajú, hranice medzi realitou a snom sa strácajú.“ To sú slová režiséra a filmára Lukáša Terena, ktorý s dvojicou Robert Pospiš & Martin Sillay spolupracoval aj v nedávnej minulosti. „Lukáš rozumie našej hudbe. Má veľký cit. Podľa mňa dokázal zachytiť tep Milinej poézie. V neposlednom rade stojí videoklip na výkone Melánie Ondrejčíkovej. Absolútne sa spojila so slovami a hudbou. Z výsledku sme skutočne nadšení,“ opisuje dojem z klipu Pospiš.

Album Srna pozerajúca na Polárku môžu podporiť aj fanúšikovia

Vznik výnimočného albumu môžu podporiť aj samotní fanúšikovia hudby a poézie. „Je to nahrávka, na ktorej sme pracovali celý rok. Bol to náročný proces. Práve preto chceme, aby finálny výsledok stál za to. Po formálnej aj vizuálnej stránke. Crowdfunding je cestou ako podporiť samotných tvorcov. Ďakujeme každému kto projekt podporí. Vážime si to,“ dodáva ku kampani Martin Sillay, spoluautor hudby a producent.

Podporte vydanie albumu prostredníctvom fundraisingovej platformy Donio.sk:
https://donio.sk/haugova-srna-pozerajuca-na-polarku?token=dcbf36c4-32c3-4d77-b073-56cb5f539506

Robert Pospiš & Martin Sillay – Mila Haugová: Šťastie / Skoro nikto sa už na nič nepamätá
Poézia / Prednes: Mila Haugová
Hudba / Hudobná produkcia / Zvuk: Robert Pospiš & Martin Sillay
Výber poézie: Martin Solotruk
Bicie: Juraj Šušaník
Violončelo: Roman Harvan
Réžia: Lukáš Teren
Kamera: Lukáš Kačerjak ASK
Tanec / Choreografia: Melánia Ondrejčíkova
Grip: Michal „Pacho“ Paška
Color: Boris Šmotlák, Roudtrip Studio

Poďakovanie: 
Filmárina.sk
Švihaj Šuhaj

www.realmusichouse.sk
www.robertpospismartinsillay.sk

TS – REAL MUSIC HOUSE