Robo Šimko a Massriot rozdávajú Na ceste… pozitívne posolstvo.

Kapela Massriot neostala symbolike nič dlžná ani pri svojom novom štúdiovom albume. Partia hudobníkov okolo frontmana Roba Šimka pomenovala debut Kocky sú hodené a druhému CD dali názov Na ceste…

Na nových piesňach pracovali v skúšobni dva roky a ďalší rok a pol ich nahrávali v štúdiu Perina, kde sa k nim ako hostia pridali Ľubo Petruška z Chiki-liki-tu-a, Martin Husovský z Komajoty a v duete Rieka si zaspievala Viky zo Sunlips. „Keď sme vydávali prvý album, povedali sme si, že kocky sú hodené a necháme sa prekvapiť, čo nám prinesie. Teraz v našej ceste pokračujeme a sme rovnako zvedaví, kde nakoniec dokráčame. Všetky cesty vnímame ako otvorené, preto sme dali do názvu tri bodky,“ vysvetľoval Robo Šimko.

Textársky je pod albumom podpísaná dvojica Miro Jurika – Marián Brezáni. Robo Šimko v tejto súvislosti prezradil, že prianím kapely bolo nahrať skladby s jasným pozitívnym posolstvom. „Všade okolo nás je veľa negatívneho. Z toho dôvodu sme nechceli prilievať olej do ohňa ešte aj my. Tak som osobne M. Juriku a M. Brezániho poprosil, či by mohli vložiť do textov pozitívny odkaz, na čo sme sa snažili naviazať i hudobne. Niektoré skladby sme komponovali tak, aby si ich ľudia mohli pustiť tichšie a uvoľnene relaxovať,“ uviedol R. Šimko.

Aktuálnym singlom z albumu Na ceste… je pieseň Nemožné, ku ktorej Massriot natočil videoklip. Práve o tejto skladbe sa finalista tretej série Superstar vyjadril, že má najbližšie k jeho životnej filozofii. „Sme presvedčení, že človek dokáže i nemožné, keď mu nechýba viera a odhodlanie. Rovnako kladieme dôraz na to, aby sme neostávali individualistami. Práve o tom spievam v skladbe Nevyhráš, v ktorej dodávam, že všetko sa dá zvládnuť len vtedy, ak máme okolo seba blízke osoby – rodinu, priateľov, lásky…,“ zdôraznil R. Šimko.

Massriot si doprial na vydanie nového albumu viac času, pretože kapela si v skúšobni užívala tvorivú slobodu bez tlaku. Žánrovo je síce dvanásť skladieb zovšeobecnených pod termín pop-grunge, no zároveň platí, že piesne ponúkajú hudobne podstatne širší záber. „Jednotlivé skladby sme žánrovo nesilili. Skladali sme ich podľa vlastnej hlavy, preto sú na albume aj rockové, aj popovejšie veci. Keby som to mal zhrnúť, najlepšie sa mi k tomu hodí pop-grunge, ale celá platňa je dosť pestrá na to, aby sa dala škatuľkovať do jedného slova,“ dodal s úsmevom R. Šimko.

Album na ceste si môžete vypočuť a stiahnuť: https://www.cdbaby.com/cd/massriot

Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.