Rock and roll od Spievankova – v novom klipe Zúbky nemajú prázdniny si zahrala aj gitara zo 60-tych rokov!

Zúbky nemajú prázdniny! To je nový rock and roll  od Spievankova, ktorým chce motivovať deti a rodičov, aby nezabúdali na starostlivosť o zuby ani cez prázdniny. Klip sa nakrúcal s Radošinskom naivnom divadle, kde nechýbalo rockové pódium so svetelnými rampami a s ohňostrojom. V klipe účinkuje Mária Podhradská ako víla Nezábudka. Petra Dubayová ako píšťalka Tidlalka a dokonca originál elektrickej gitary zo 60-tych rokov!

Hudbu aj text k novinke Zúbky nemajú prázdniny má na konte speváčka, skladateľka a umelecká šéfka Spievankova Mária Podhradská. V piesni sa spieva o Kazizúbkoch, ktorí spôsobujú kazy a proti ktorým je najlepšou zbraňou zubná kefka.

Pri skladaní piesne som zvolila rock and rollový štýl, svojou dynamikou mi sedel s charakterom piesne, v ktorej bojujeme proti kazizúbkom. Aranžmány k piesni vytvoril náš dvorný aranžér Stano Palúch, ktorý opäť dokázal spojiť profesionalitu s detskou hravosťou. A tak pieseň nestráca rockový drive,“ vysvetľuje Mária Podhradská, umelecká šéfka Spievankova.

Klip k novinke sa nakrúcal v priestoroch Radošinského naivného divadla. Autorom scenára je Mária Podhradská, za kameru sa postavil Milan Michalík. Réžiu mali na starosti Mária Podhradská a Daniel Kachút. V klipe vystupuje Petra Dubayová ako Píšťalka Tidlalka a Mária Podhradská ako Víla Nezábudka.

„Klip sa nakrúcal v domčeku Vily Nezábudky a Píšťalky Tidlalky, kde sa natáčala večerná scéna, kedy Píšťalka zaspáva a začal sa jej snívať sen. Na scénu sna sme si prenajali Radošinské naivné divadlo, kde sme postavili dokonca rockové pódium, so svetelnými rampami a ohňostrojmi po bokoch pódia. Zaujímavosťou je, že v klipe sme použili elektrickú gitaru, ktorá je originál zo 60-tych rokov a požičal mi ju kamarát gitarista,“ s úsmevom prezradila Mária.

Mária Podhradská v klipe spolupracovala s profesionálnym bábkohercom Petrom Luptákom, ktorý hlasovo aj pohybovo oživil bábky Kazizúbkov.

„Použili sme aj obrovskú maketu zubov a dávali sme pozor na správnu techniku čistenia zúbkov, aby sme deti správne edukovali. Obrovskou rekvizitou kefky sme v správnom sklone krúživými pohybmi vyháňali von kazizúbkov. A medzizubnou kefkou sme medzi každý zúbok prechádzali len jedenkrát, presne tak, ako sa to má robiť. Bábky kazízúbkov majú smiešne názvy, podľa ktorých deti vedia, na čo si majú dávať pri čistení zúbkov pozor. Napríklad cukružrút, spánkovrt či smraďoch,“ vymenúva Mária.

V klipe účinkujú aj malé tanečnice zo skupiny The Wave z RDS Art Group, ktoré podali výborný výkon. Predviedli skvelú choreografiu na rockovom pódiu, kde okolo nich striekali špeciálne efekty ohňostroja. Mária Podhradská si tému čistenia zubov do novinky Spievankova nevybrala náhodou.

„Keď som bola ja malá, chýbala osveta v tejto oblasti. Mama nám napríklad dávala večer do postele jablká, alebo sladký čaj. Nevedela, aké následky to môže mať. Mne sa na základnej škole zuby dosť pokazili, ale našťastie potom som si začala zuby poriadne čistiť, a dala som si ich kvalitne poopravovať. Samozrejme, že po tejto skúsenosti som bola absolútne striktná v zubnej hygiene našich detí. Neexistoval ani jeden večer, kedy by si neumyli zuby. Teraz majú všetky naše deti už trvalé zuby, a ani jedno z nich nemá ani jeden kaz,“ uzatvára Mária Podhradská.

Na prázdniny Spievankovo vyhlásilo veľkú letnú súťaž, ktorá je otvorená pre všetky tvorivé deti. Ukážte, ako si v lete čistíte zúbky a stanete sa súčasťou klipu. Okrem toho, každý účastník dostane detskú zubnú pastu Curaprox pre deti od dvoch rokov s motívom Kazizúbkov. Prihlásiť sa môžete tu:  www.spievankovo.sk/velka-letna-sutaz-2024/

Spievankovo aktuálne pripravuje jesenné turné, ktoré sa bude týkať témy recyklovania. Mária Podhradská chce deti primeraným spôsobom motivovať k starostlivosti o svoje prostredie, k ochrane prírody a k zodpovednému správaniu sa  voči spoločnosti a celej planéte. Môžete sa tešiť na nádherný výpravný program plný obľúbených spievankovských postavičiek. Všetky informácie nájdete na  www.spievankovo.sk. Pesničky Spievankova nájdete na všetkých digitálnych platformách a filmy v mobilnej aplikácií SPIEVANKOVO – ideálny spôsob, ako mať skvelú zábavu pre deti vždy po ruke.

Link na klip Zúbky nemajú prázdniny: https://www.youtube.com/watch?v=_0rielGV_gg

TS