Rockeri zo skupiny AYA spievajú v novom singli „Čiary“ o nevysvetliteľnej príťažlivosti!

Stálica slovenskej rockovej scény skupina AYA predstavuje novú skladbu s názvom „Čiary“. Rockeri sa po koncertnom lete zavreli do štúdia a nahrali pohodovú akustickú novinku!

V skladbe „Čiary“ spieva AYA o nevysvetliteľnej príťažlivosti, ktorá je vpísaná v čiarach na dlani. Singel sa finalizoval v Bratislave a dokonca v Londýne! Novinka z dielne AYA sa objaví aj na novom albume, ktorý by mal vyjsť začiatkom roka 2015!

AYA

Slovenská rocková kapela AYA sa po koncertnom lete zavrela do štúdia a nahrala akustickú skladbu s názvom „Čiary“. V pohodovej novinke spievajú sympatickí rockeri o nevysvetliteľnej príťažlivosti, ktorá je vpísaná v čiarach na dlani. Hudbu skomponoval gitarista Mário Tománek a text napísal spevák kapely Boris Lettrich.

„Čiary sú pohodová, akustická brit – popová pieseň o vzťahu dvoch ľudí, ktorí sú si predurčení, no blúdili a hľadali sa. A nakoniec návod na šťastný vzťah našli v bežnom živote, pri riešení maličkostí, ktoré sú častokrát pre vzťah  dvoch ľudí zničujúce. Názov Čiary vyjadruje nevysvetliteľnú príťažlivosť, ktorá je vraj vpísaná v čiarach našich dlaní, a ktorá niekedy úplne náhodne spojí zdanlivo nespojiteľné povahy dvoch ľudí.“ Vysvetlil Boris Lettrich, spevák kapely AYA.

Žilinská kapela AYA pôsobí na scéne 21 rokov.  Nový singel kapela finalizovala v bratislavskom štúdiu Mareka Rakovického a dokonca aj v Londýne. K novej skladbe „Čiary“ plánujú rockeri nakrútiť aj videoklip.

„Pri tejto skladbe sme si vyskúšali nový štýl práce, najprv sme dali Marekovi Rakovickému pripraviť demoverziu a následne sme singel nahrali, doaranžovali a zmixovali v bratislavskom LVGNC studios. Zmastrovali ho potom v štúdiu High Five Mastering v Londýne. Zvuk je vynikajúci, veľmi sa nám páči! Live premiéru piesne „Čiary“ chystáme na našich Rockových Vianociach 19. decembra v Estrádnej sále Domu Odborov v Žiline.“ Teší sa Mário Tománek, gitarista kapely AYA.

AYA

Kapela AYA hrá aktuálne v zložení Mário Tománek – gitara, Boris Lettrich – spev, Michal Bukviš – basová gitara, Rado Pažej – bicie nástroje a Stano Vandlík – klávesy. Rockeri naposledy vydali album v roku 2011 k 20. výročiu existencie s názvom „AYA – 20 rokov v zayatí …to najlepšie + hostia“. Na albume spievajú Miko Hladký zo skupiny Gladiátor, Kuly z kapely Desmod, Zuzana Smatanová, Peter Cmorík, Vašo Patejdl zo skupiny Elán, Janko Kuric zo skupiny Vidiek, Mirka Partlová, Tomáš Bezdeda, Jaro Gažo z kapely Arzén a Michaella Papp. Fanúšikovia žilinskej kapely sa čoskoro môžu tešiť na úplne nový album. Na pripravovanom CD budú tentokrát aj skladby v angličtine. AYA zároveň pripravuje predvianočný koncert „Rockové Vianoce 2014“ a plánuje pokračovať s koncertmi po slovenských školách v rámci osvety proti drogám. Bližšie informácie nájdete na www.aya-music.sk.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: René Miko