ROCKOVÁ MATURITA 2: V KATEGÓRII HARD&HEAVY NOVÁČIK JIMI CIMBALA, AJ OSTRIEĽANÍ IGOR BELAJ, SANCHEZ A JURY.

Tour finalistov definitívne uzavrie túto sobotu v bratislavskom Randal clube prvý ročník Rockovej Maturity. Počas koncertu 30. apríla v Randal clube sa noví záujemcovia majú možnosť dozvedieť priamo od organizátorov o poslednej šanci registrovať sa do druhého ročníka. Tí prezradia kompletné informácie o priebehu súťaže alebo vypočuť si môžu mnohé aj zo skúsenosti finalistov. Momentálne prebieha evidencia súťažiacich druhého ročníka, ktorý prichádza s rozšírenými možnosťami registrácie až v dvoch kategóriách.

Rocková Maturita sa stala v minulom roku rýchlo rozvíjajúcou sa súťažou, o ktorú prejavilo záujem mnoho mladých kapiel z celého Slovenska v rôznych rockových/metalových štýloch. Organizátori sa preto rozhodli priebeh súťaže rozdeliť do dvoch kategórií, čím sa otvára skutočne široký záber štýlov založených na rockovom základe. Registrácie do kategórie POP&ROCK a HARD&HEAVY môžete posielať do 9. mája 2016.

Juraj Kupec pozýva…

„Na prvých priečkach vlaňajšieho ročníka Rockovej maturity sa objavili mená ako Asenth a Meredith, hrajúce výrazne tvrdší štýl rock n rollu, ale aj ostatní finalisti ako Aces, Eufory, Friday Whiskey mali bližšie k tvrdším žánrom. Proste kvalitou prevalcovali kapely hrajúce mäkší žáner. Aj toto hovorí o našej bohatej scéne a undergrounde. Takže nechce sa mi veriť, že sa tu nenájdu ešte lepšie kapely, ako vyššie spomínané,“ vyzýva do kategórie HARD&HEAVY Roland Koncz, organizátor súťaže Rocková Maturita.

Jimi Cimbala pozýva…

Kapely sa v priebehu dlhšie trvajúcej súťaže formujú a vyvíjajú, stretnú sa s  možnosťou komunikácie s porotou. Ide hlavne o mentorstvo a rady porotcov, prípadne ich odporúčania kapele v priebehu i po ukončení súťaže. Snahou je vytvoriť okrem súťažného prostredia, aj prostredie spolupráce, ktoré má byť prospešné hlavne prihláseným kapelám v ich ďalšej tvorbe a vývine. Tento rok to bude platiť dvojnásobne a súťaž pre slovenskú scénu vychová pestrejší výber mladých interpretov.

Igor Belaj pozýva…

„Porota sa výraznejšie nemenila. Ostávajú starí členovia poroty JURY, SANCHEZ a Igor Belaj. K nim pribudol nový člen Jimi Cimbala, producent, gitarista a člen kapely Metropolis. Päťku dopĺňa predseda oboch kategórii Juraj Kupec. Verím, že o bohatých skúsenostiach týchto pánov nie sú žiadne pochybnosti,“ teší sa zo silnej porotcovskej pätice v HARD&HEAVY Roland Koncz.

Jury pozýva…

V celoslovenskej súťaži budú amatérske hard&heavy kapely hodnotené už spomínanou odbornou porotou zostavenou z ostrieľaných slovenských hudobníkov pod vedením predsedu poroty Juraja Kupca. Znova sa bude súťažiť o zaujímavé ceny, ako napríklad vlastný album, single, videoklipy a účasť na turné víťazov či ďalších podujatiach. Počas súťaže si postupujúce hudobné zoskupenia zahrajú postupne na najväčšom rockovom festivale na Slovensku, ktorým je Topfest alebo v MMC Bratislava.

Sanchez pozýva…

Registrácie do HARD&HEAVY a POP&ROCK kategórii prebiehajú na webovej stránke www.rockovamaturita.sk iba do 9.mája 2016. Všetky potrebné informácie nájdete na spomínanom webe www.rockovamaturita.sk a na facebookovej stránke https://www.facebook.com/rockovamaturita .

HARD&HEAVY

ZDROJ: Pavol Dráb, Digital Rock Media
FOTO: Imrich Pluhár