Rodiaci sa festival, alebo nadpriemerne pekelná Beánia FMUK 2013?

Akcia organizovaná študentmi, ktorá jasne predčila všetky ostatné. V posledných rokoch sa Beánia Fakulty managementu UK stáva neprehliadnuteľnou udalosťou. Tím usporiadateľov vie poriadne prekvapiť.

Oficiálne predstavený program ročníka 2013 prináša diabolsky namiešanú kombináciu v zostave CaravanPalace (DJ set), Vidiek a hostia z HEX a PPE, Vec + Liveband, DJ Yanko Král, Frequency.

Minulý rok na Beánii FMUK hosťoval celosvetovo uznávaný DJ GigiD´Agostino. Išlo o vôbec jeho prvý koncert na Slovensku. Tento jedinečný hudobný zážitok bol doplnený taktiež zahraničným elektro swingovým zoskupením [ dunkelbunt ] &theSecret Swing Society.

gigifoto

Aktuálne organizátori opäť naplánovali niečo veľké. Pekelnej „trinástke“ má zavládnuť francúzska elektro swingová formácia CaravanPalace. V Bratislave sa predvedú ako DJ set.Toto zoskupenie má za sebou okrem európskych i nedávne americké turné. Kapela ponúka fanúšikom najmä inšpiratívny hudobný štýl, oprášila swing, gypsy jazz a zaujímavo skombinovala klasický Django štýl s novým trendy elektrom.  Ich tvorba nabrala rýchlosť a paru spolu s najväčším hitom JolieCoquine, ktorý sa umiestnil v niekoľkých európskych hitparádach. Video k tomuto songu dosiahlo už viac ako 4 milióny prezretí.

CaravanPalace sa neúnavne snažia o nové veci, spájajú štýly a robia kreatívne rozhodnutia. V marci 2012 vyšiel ich nový štúdiový album s názvom Panic.

goto2

Ďalšou formáciou na ktorú sa môžu návštevníci tešiť je kapela Vidiek. Tí nezaháľali a prišli so zaujímavým nápadom. Ich koncert budú čiastočne doprevádzať členovia kapiel ako HEX a Puding Pani Elvisovej. Priestor dostane i začínajúca slovenská kapela Frequency. Štvorica mladých talentov z východu plná energie a nápadov, ktorá je žánrovo orientovaná najmä na Alternative Pop. Aj keď sa na scéne objavili iba v roku 2011, už teraz im mnohí odborníci predpovedajú veľkú budúcnosť. Širokú škálu hudobných štýlov na Beánii FMUK 2013 potvrdzuje aj slovenský DJ, rapper a hudobný producent Vec, ktorý rozpáli dav na parkete originálnym spôsobom, a to spolu so živou kapelou. Nebude zaostávať ani DJ Yanko Král, ktorý študentom predvedie to najlepšie elektro. Okrem dôsledného výberu interpretov, si organizátori dávajú záležať aj na špecifickej, tento krát pekelnej, tematike. Každoročne sa Beánie FMUK zúčastní okolo 1500 ľudí, ide tak o jedno z najväčších podujatí tohto typu na Slovensku. Tak, ako predchádzajúce roky plné kvality, aj ročník 2013 ponúkne rôznorodosťou programu, rozmanité hudobné štýly, hodnotné ceny v súťažiach počas večera, či oddychovú zónu. Na frekvenciách silent disco budú znieť Emonoizboyz, DJ KandK a obľúbený DJ Sanchez.

Rozhodne sa je na čo tešiť. Tak podľahnite pokušeniu, a presvedčte sa už 28. Novembra 2013 v priestoroch Bratislavskej Refinery Gallery, ako chutí čertovsky dobrá zábava!

Lístky možno zakúpiť prostredníctvom webu www.predpredaj.sk.
Viac informácií na www.beaniafmuk.sk
https://www.facebook.com/events/476676159114792/
Beániu FMUK 2013 Podporujú: PWC, KPMG, Mediacom, BigMedia, MoreZliav.

grape print A1

Zdroj: Beániu FMUK